Nieuws

LG’s nieuwste smartphone is een V30-kloon met weinig extra’s

LG kondigt tijdens MWC een nieuwe smartphone aan. De LG V30S ThinQ moet de tijd overbruggen tot het bedrijf een nieuw vlaggenschip kan lanceren.

Naar goede gewoonte kondigt LG een nieuwe smartphone aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Deze keer moet je dat ‘nieuw’ evenwel met een korreltje zout nemen. De LG V30S ThinQ is een vernieuwde versie van LG’s vlaggenschip van vorig jaar. De telefoon ziet er hetzelfde uit als de LG V30 en ook aan de hardware is maar weinig veranderd. De smartphone bevat dezelfde 3.300 mAh-batterij, Snapdragon 835 en 18:9-scherm. Wel krijg je 2 GB extra RAM (6GB) en krijg je de keuze tussen 128 GB en 256 GB opslagruimte. Vorig jaar kon je slechts tussen 64 en 128 GB kiezen.

De grootste veranderingen die LG naar Barcelona brengt, gebeuren op softwarevlak. De V30S heeft een zogenaamde ‘AI Cam’, wat erop neerkomt dat LG verschillende softwarealgoritmes gebruikt om je foto’s te verbeteren en slimme functies aan te bieden. Deze slimme toevoegingen krijgen eigenaars van de oude V30-smartphone via een software-update, waardoor LG meteen de belangrijkste reden om zijn nieuwe smartphone te kopen van tafel veegt.

De AI Cam omvat verschillende slimmigheden doordat de software werd getraind met meer dan 100 miljoen afbeeldingen. Wanneer je de camera op een voorwerp richt, vertelt de LG V30S welk object hij te zien krijgt en past hij zijn camera-instellingen daar op aan. De nieuwe ‘Bright Mode’ combineert vier pixels om heldere beelden in donkere omstandigheden te bekomen. Nadeel aan deze functie is dat je hiermee de resolutie van je foto’s verkleint. Ten slotte voegt LG QLens-beelddetectie toe aan zijn camera. QLens integreert met de online winkel van Amazon en stelt je in staat boodschappen te doen door simpelweg een foto te maken van de producten die je wilt bestellen. Volgens verschillende nieuwswebsites werkt deze functie jammer genoeg niet naar behoren.

Het lijkt alsof LG de V30S ThinQ slechts heeft gemaakt, omdat het zijn nieuwe vlaggenschip niet op tijd afkreeg voor het Mobile World Congress. Het resultaat is een smartphone die weinig extra brengt ten opzichte van de LG V30.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business