Nieuws

Nieuw design moet Sony weer relevant maken in de smartphonemarkt

Sony kondigt zijn nieuwste vlaggenschepen aan. De Xperia XZ2 en XZ2 Compact hebben een volledig nieuw design dan wat we de voorbije vijf jaar zagen van Sony.

Sony probeert al enkele jaren tevergeefs om het succes van zijn vroegere telefoons te evenaren. Dit jaar probeert de smartphonemaker het met twee nieuwe vlaggenschepen: de Xperia XZ2 en XZ2 Compact. Sony houdt al zo’n vijf jaar vast aan hetzelfde design, maar gooit het nu eindelijk over een andere boeg. De telefoons zien er een stuk afgeronder uit dan de kleine baksteentjes die het Japanse bedrijf tot voor kort aanbood.

Beide telefoons hebben een 18:9-scherm en maken gebruik van de nieuwe Snapdragon 845. De XZ2 bevat een 3.180 mAh-batterij en heeft een Full HD+-scherm van 5,7 inch groot. De kleinere versie van het toestel heeft een accu met een capaciteit van slechts 2.870 mAh en een 5-inchscherm. In vergelijking met andere premium smartphones hebben de toestellen van Sony vrij grote schermranden, al is het 18:9-scherm een welkome verandering. Bij het kleinste toestel wordt dat 18:9-scherm wel erg smal en moet je even wennen aan het kleinere toetsenbord dat je kan gebruiken. Niet tegenstaande dat nadeel is het leuk dat Sony kleinere premiumtelefoons blijft aanbieden, in tegenstelling tot andere merken.

Sony staat bekend om zijn goede camera’s en propt steevast een degelijke lens in zijn smartphones. Het bedrijf houdt het voorlopig op een enkele camera die gebruik maakt van de Motion Eye-sensor met 19 megapixels, wat hetzelfde is als bij voorgaande toestellen. Voortaan kan je de camera evenwel gebruiken om video’s aan 960 fps, super-slow-motion filmpjes in full HD en 4K HDR-video’s te maken. De selfiecamera blijft beperkt tot een 5-MP-exemplaar.

mobielmwc2018sonySony Xperia XZ2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen