Nieuws

Microsoft lanceert kwantum-ontwikkelaarskit op Linux en Mac

Voortaan kunnen ook Mac- en Linux-ontwikkelaars pootjebaden in de wondere wereld van kwantumcomputers.

 
Eind 2017 lanceerde Microsoft een ontwikkelaarskit voor kwantumcomputers, de Quantum Development Kit, die de Q# programmeertaal en andere bronnen bevat. De kit is bedoeld voor ontwikkelaars die willen leren programmeren voor deze computers, zelfs als ze geen kaas hebben gegeten van kwantumfysica. Nu heeft de reus uit Redmond zijn kwantumkit ondersteuning gegeven voor Linux en macOS zodat ook ontwikkelaars op die platforms kunnen experimenteren met dergelijke applicaties.
 

 

Snellere simulaties

Nu kunnen ook ontwikkelaars op een Apple-computer of Ubuntu-systeem kwantumsimulaties uitvoeren. Deze simulator heeft bovendien een opfrisbeurt gekregen. Microsoft beweert dat zijn simulaties vier tot vijf keer sneller draaien, wat vooral bij omvangrijke simulaties merkbaar moet zijn. Daarnaast hebben developpers toegang tot een uitgebreid scala aan documentatie en voorbeeldprogramma’s. Zo kunnen ze voor het eerst in contact komen met aspecten die uniek zijn aan kwantumsystemen.
 

Interoperabel met Python

Daarnaast is de Q#-programmeertaal voortaan interoperabel met Python. In het YouTube-filmpje hierboven toont Jeff Henshaw van het quantum-team bij Microsoft hoe je met Q#-code Python aan kan spreken en omgekeerd. Let daarbij wel op dat het voorlopig enkel om een preview-versie gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business