Nieuws

Qualcomm vraagt aandeelhouders tegen overname Broadcom te stemmen

In een open brief aan de aandeelhouders adviseert Qualcomm om tegen de overname door Broadcom te stemmen. Het huidige bestuur van de chipontwerper vindt het overnamebod een onderwaardering van het bedrijf.

 
De open brief werd op de website van Qualcomm gepubliceerd en legt in felle bewoording uit hoe het huidige bestuur van Qualcomm aankijkt tegen de vijandige overname die het bedrijf boven het hoofd hangt. Het huidige bestuur zal niet instemmen met het laatste bod van Broadcom, maar dreigt gedeeltelijk vervangen te worden bij de volgende vergadering.
 

Nieuwe bestuursleden

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Qualcomm wordt onder meer gestemd of de huidige raad van bestuur al dan niet mag blijven zetelen. Broadcom maakt hiervan gebruik om aandeelhouders te proberen overtuigen voor nieuwe bestuursleden te stemmen die de overname goedgezind zijn. De concurrerende chipfabrikant schuift zes nieuwe kandidaat-bestuursleden naar voor. In de aandeelhoudersvergadering die morgen plaatsvindt, stemmen de aandeelhouders over de aanstelling van deze zes nieuwe bestuursleden. Het huidige bestuur van Qualcomm noemt de voorgestelde leden in de open brief incompetent.
 

Lange overnamestrijd

Qualcomm en Broadcom zijn al lange tijd verwikkeld in een overnamestrijd, maar het bestuur van Qualcomm heeft zich altijd verzet tegen de voorgestelde overnamebedragen. Vorig jaar november werd bekend dat Broadcom concurrent Qualcomm over wil nemen, maar het overnamebod was te laag volgens het bestuur van Qualcomm. Ook een tweede, hoger bod werd afgewimpeld.
 
Door het vervangen van de bestuursleden verkrijgt Broadcom een sterkere positie in de onderhandelingen over een mogelijke overname van het bedrijf. Met zes van de elf bestuursleden aan zijn zijde zou Broadcom een meerderheid hebben in het bestuur van Qualcomm.
 

Beslissende veldslag

De aankomende aandeelhoudersvergadering van morgen bepaalt de positie van Qualcomm in de toekomstige onderhandelingen over een mogelijke overname en het lot van de technologiereus. Het overnamebod van Broadcom staat momenteel op 117 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business