Nieuws

Upgrade Windows 10 S naar Windows 10 Pro blijft gratis

Windows 10 S-gebruikers kunnen voortaan kosteloos overstappen van de beperkte naar de volwaardige Windows 10 Pro-versie van het besturingssysteem.

In een blogpost bevestigt Microsoft-vicepresident Joe Belfiore dat de Windows 10 S-modus zijn opwachting maakt in alle versies van Windows 10. Bovendien wordt vanaf nu de overstap van Windows 10 S naar de volledige versie van Windows 10 kosteloos aangeboden.

In de eerdere strategie van Microsoft moesten gebruikers betalen om over te stappen van Windows 10 S naar Windows 10 Pro, want Microsoft zou vanaf 1 april 2018 kosten aanrekenen voor de upgrade. Die plannen zijn nu gewijzigd en de softwaregigant blijft de upgrade volledig kosteloos aanbieden.

Windows 10 in S-modus

Eerder deze week maakte Joe Belfiore op Twitter ook bekend dat Windows 10 S een modus wordt in alle versies van het Windows 10-besturingssysteem.

Met deze nieuwe aanpak hoopt Microsoft het voor klanten eenvoudiger te maken om Windows te gebruiken in S-modus, een beperktere Windows-ervaring met als doel om de veiligheid en prestaties van het besturingssysteem te verhogen.

Beperkende functies

Microsoft besloot in februari om het beperkte besturingssysteem niet meer als losstaande versie aan te bieden, maar in 2019 maken de beperkende functies van het besturingssysteem ook de overstap naar de huidige versies van Windows 10.

Windows 10 S lanceerde vorig jaar als een losstaande versie van het Windows 10-besturingssysteem met verbeterde veiligheid, stabiliteit en prestaties. Bovendien kan je uitsluitend applicaties downloaden en installeren uit de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business