Nieuws

Elon Musk vindt de metro opnieuw uit

Het ondergrondse tunnelnetwerk dat Musk wil bouwen met zijn Boring Company verschuift de focus naar snel publiek transport.

Elon Musk schaaft zijn plannen bij van het ondergrondse tunnelnetwerk dat hij met The Boring Company wil bouwen. Dat zal voortaan voorrang geven op publiek transport voor voetgangers en fietsers in plaats van individuele automobilisten. Musk lijkt daarmee te reageren op recente kritiek van voorvechters van publiek transport.

Veel details zijn er niet, er zijn alleen enkele tweets van Musk zelf om op verder te gaan. Het is ook niet duidelijk hoe concreet deze plannen reeds zijn, al deelde Musk wel al een blitse video die toont hoe het precies in zijn werk zou gaan.

In grote lijnen doet het denken aan een geavanceerd metrosysteem, met een paar verschillen. In plaats van een aantal grote stations, zouden er duizenden kleine stationnetjes doorheen de stad geplaatst worden. De voertuigen zelf zijn kleine zelfrijdende elektrische busjes die via liften in het ondergrondse tunnelnetwerk zakken, net zoals het idee zou zijn voor het gewone autoverkeer.

Musk liet zich eerder al bijzonder negatief uit over publiek transport. Volgens hem wil niemand zo dicht op elkaar zitten als het geval is in bussen en treinen. Aanvankelijk was het idee dan ook om een ondergronds tunnelsysteem voor auto’s te bouwen. Nu zegt Musk evenwel dat individueel vervoer op de tweede plaats komt, nadat “alle nood voor gepersonaliseerd publiek transport is ingevuld”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business