Nieuws

Intel steekt stokje voor monsterfusie en wil Broadcom overnemen

Als twee honden vechten om een been… De chipbakker zou plannen hebben om Broadcom over te nemen, om zo een monsterfusie tussen Broadcom en Qualcomm te behoeden.

 
De kans dat Qualcomm en Broadcom één worden, lijkt steeds realistischer. Deze eerste chipbakker zou immers – na een lang kat-en-muisspel – niet meer weigerachtig staan tegenover een overname. Intel voelt zich daardoor in het nauw gedreven en wil daar een stokje voor steken door Broadcom over te nemen. Zo zou de blauwe processorfabrikant er geen reusachtige concurrent bij krijgen: een monsterfusie om een monsterfusie te voorkomen, dus. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.
[related_article id=”174154″] Dat Intel een samensmelting van deze twee bedrijven niet echt ziet zitten, is logisch. Qualcomm is vandaag al één van de grootste concurrenten van Intel, en samen met Broadcom zouden ze in één slag de grootste chipbakker ter wereld worden. Daarom zou Intel Broadcom willen overnemen om dit doemscenario te voorkomen.
 
Meer details weten we nog niet: het is niet duidelijk hoeveel geld er met een dergelijke overname gemoeid zou zijn. Ook zouden de plannen nog niet vast staan: een andere bron bij de krant noemt de overname ‘onwaarschijnlijk’. Intel liet alvast in een reactie weten niet te reageren op geruchten.

broadcombusinessintelmonsterfusiequalcommtransformatie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals