Nieuws

Apple laat bedrijven toe om 3,5-mm-naar-Lightning-kabels te maken

Accessoiremakers mogen vanaf nu eigen 3,5-mm-audiojack-naar-Lighning-kabel op de markt brengen met het officiële keurmerk van Apple.

De technologiegigant Apple wijzigt de richtlijnen voor het ‘Made for iPhone’-programma. Vanaf nu mogen accessoiremakers die lid zijn van het licentieprogramma producten op de markt brengen zoals een Lightning-naar-3,5-mm-adapter. Daarnaast mogen ook USB-C-accessoires geproduceerd worden, mits enkele beperkingen.

Made for iPhone

Het zijn handige toevoegingen voor gebruikers van Apple-producten, zeker nu het bedrijf steeds verder overstapt naar USB-C op haar MacBooks. Externe bedrijven mogen officiële accessoires produceren zoals controllers, batterijpakketten en luidsprekers die gebruikmaken van USB-C-aansluitingen en behouden het keurmerk van Apple behouden.

Apple beperkt de mogelijkheden binnen het ‘Made for iPhone’-programma nog steeds, want in tegenstelling tot Lightning-poorten mogen de USB-C-aansluitingen niet worden gebruikt voor doorladen of synchroniseren van iPhones. Dat betekent helaas dat accessoiremakers nog geen officieel gelicenseerde USB-C oplaadcases voor iPhones op de markt mogen brengen.

Monopolie van Apple

De iPhone 8 en iPhone X bieden ondersteuning voor snelladen, waardoor je het toestel in dertig minuten tot 50 procent kunt opladen. Voorlopig is voor die functie een USB-C-naar-Lightning-kabel vereist en die zijn enkel en alleen verkrijgbaar bij Apple zelf. Andere bedrijven mogen deze niet in het ‘Made for iPhone’-programma aanbieden.

Wie zijn iPhone 8 of iPhone X snel wenst op te laden, moet dus nog steeds 29 euro ophoesten voor de kabel van Apple. Even een kabel bestellen op Amazon van een ander merk zit er voorlopig nog niet in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business