Nieuws

Google Lens nu ook op iPhone en iPad beschikbaar

Na een bredere beschikbaarheid op Android, rolt Google Lens nu ook uit naar iOS-apparaten.

Google Lens is vanaf nu ook officieel beschikbaar voor iOS-apparaten. De functie wordt in de komende weken uitgerold als onderdeel van Google Photos.

Met Lens kan je dankzij objectherkenning informatie krijgen over de dingen om je heen, door er naar te kijken door de lens van je smartphonecamera. De functie was aanvankelijk alleen voor Pixel-telefoons beschikbaar, maar werd begin deze week naar alle Androidsmartphones uitgerold. Nu zijn ook de iPhone en iPad aan de beurt.

[related_article id=”223505″]

Google Lens kan onder meer visitekaartjes herkennen en de contactgegevens aan je adresboek toevoegen. Je kan er evengoed ook mee identificeren welk ras je kat is en welk type boom er in je tuin groeit, of meer informatie opvragen over een boek, monument of kunstwerk. Lens laat ten slotte ook toe om streepjescodes en QR-codes in te scannen.

Om Lens op iOS te gebruiken, maak je eerst een foto de camera-app en open je die vervolgens in Google Photos. Tussen de knoppen onderaan om het beeld te delen, bewerken of verwijderen, verschijnt voortaan ook een Lens-knop. Tik erop om Google de foto te laten scannen en relevante informatie aan te bieden op basis van wat het herkent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business