Nieuws

Foxconn neemt moederbedrijf Linksys en Wemo over

Foxconn Interconnect Technology, onderdeel van Foxconn, heeft aangekondigd Belkin, en daarmee ook Linksys en Wemo, over te nemen voor 866 miljoen dollar.

 
Al jaren staat Foxconn bekend als het bedrijf met nauwe banden met Apple, onder andere door de samenwerking in de productie van de iPhone. Ook het ‘nieuwe’ Nokia produceert toestellen in samenwerking met Foxconn. Vandaag heeft een dochterbedrijf van Foxconn, Foxconn Interconnect Technology, een interessante aankondiging gedaan.
 

Overname Belkin

 
Foxconn Interconnect Technology, of simpelweg FIT, heeft vandaag aangekondigd Belkin over te nemen. Met de overname komt FIT niet alleen in handen van Belkin, maar ook haar twee dochtermerken, Linksys en Wemo.
 
Voor nu is er een akkoord gemaakt tussen de twee bedrijven voor 866 miljoen dollar. Of deze deal door kan gaan is nog onbekend. De overheidsorganisatie, US Committee for Foreign Investment, zal zich nog over de deal moeten buigen voordat er daadwerkelijk over een overname gesproken kan worden.
 

Interessante overname

 
Foxconn is al jaren bekend van het produceren van producten voor opdrachtgevers, iets wat op de achtergrond plaatsvindt. Met deze overname gaat Foxconn een hele andere kant op en wordt het – als de overname door mag gaan – eigenaar van drie grote consumentenmerken.
 
De reden achter de overname is onbekend. Wel zou het Foxconn minder afhankelijk maken van de inkomsten van de productie van bijvoorbeeld smartphones. Wellicht dat Foxconn een verdere afname of stagnatie van het aantal smartphoneverkopen aan ziet komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business