Nieuws

Windows-baas Terry Myerson verlaat Microsoft

Microsoft voert opnieuw een grote reorganisatie door. Het Windows-team wordt opgesplitst in twee componenten en Terry Myerson, die nu aan het hoofd staat van de afdeling, verlaat na 21 jaar het bedrijf.

 
Het nieuws werd bekendgemaakt in een open brief aan werknemers van CEO Satya Nadella. Microsoft splitst de Windows & Devices Group waar Myerson verantwoordelijk voor was in twee.
 
Eén deel valt voortaan onder een nieuwe afdeling Experience & Devices, onder leiding van Executive Vice President Rajesh Jha. Die krijgt de taak om “een verenigd productethos voor alle toestellen en ervaringen van eindgebruikers te realiseren”. Zo moet Microsoft beter kunnen inspelen op de nieuwe noden van gebruikers die niet langer aan één toestel gebonden zijn. “Die moderne noden motiveren ons om Windows, Office en externe applicaties en toestellen in een meer samenhangende Microsoft 365-ervaring onder te brengen”, schrijft Nadella in zijn mail.
 
Het andere deel van de WDG-groep wordt in het Cloud + AI Platform ondergebracht, dat door Executive Vice President Scott Guthrie wordt geleid. Die is nu verantwoordelijk voor Azure en ziet zijn takenpakket uitbreiden. “Het doel van dit team is om meer samenhang tussen platformen te brengen en meerwaarde te creëren over alle lagen van de tech stack heen. Dat gaat van de cloud  als basis voor distributed computing tot artificële intelligentie”, aldus Nadella.
 
Microsoft is gestructureerd in een handvol kerngroepen: Windows & Devices, Office, Cloud & Enterprise, AI + Research en Gaming. Al deze afdelingen, met uitzondering van gaming, worden op één of andere manier beïnvloed door de aangekondigde veranderingen. Volgens Nadella is de reorganisatie onderdeel van Microsofts doel om zich te richten op de “intelligente cloud en intelligente edge”.
 
Hij maakte in zijn e-mail ook nog even tijd om Myerson te bedanken voor geleverde diensten. “Terry is van instrumenteaal belang geweest bij het helpen om deze nieuwe organisatiestructuur te bereiken”, schrijft Nadella. “Tijdens de voorbije jaren hebben Terry en het WDG-team Windows getransformeerd tot een veilig, altijd up-to-date, modern besturingssysteem. Zijn sterke bijdragen aan Microsoft over de afgelopen 21 jaar, van het leiden van Exchange tot het leiden van Windows 10, laten een belangrijke legacy na.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business