Nieuws

ZTE’s concepttelefoon heeft niet één, maar twee notches

Twee is beter dan een, moet de Chinese fabrikant gedacht hebben. Ook voegde ZTE bizarre glazen randen toe aan zijn behuizing.

Zoals ik in mijn opinie schreef, ziet elke smartphone er dit jaar een beetje hetzelfde uit. Zowat elke fabrikant omarmt een langere schermverhouding en voorziet bovenaan een ‘notch’ voor de selfiecamera. Ook al loopt niet iedereen er warm van, door de dunnere bezels is er meer schermruimte en zien de toestellen er wat strakker uit. ZTE gooit het over een andere boeg en voorziet in een concepttelefoon – de ZTE Iceberg – niet één, maar twee scherminkepingen. De renders en afbeeldingen zijn afkomstig van de Duitse technologiesite Winfuture.

© Winfuture

Op de ZTE Iceberg is er zowel boven- als onderaan een notch. Aan de bovenkant is er ruimte voorzien voor de selfiecamera; de onderste notch doet dienst als stereospeaker. Op die manier zijn de schermranden minimaal aan de voorkant van het toestel. Veel gebruikers zijn niet fan van de scherminkeping omwille van het asymmetrische design. De ZTE Iceberg maakt komaf met dit kritiekpunt en brengt terug symmetrie in zijn ontwerp.

Glazen behuizing

Dat is echter niet het enige waarmee de conceptsmartphone hoge ogen gooit. Zo is dit toestel voorzien van een volledig glazen behuizing met doorzichtige hoeken (vandaar de naam Iceberg). Het lijkt ons alvast geen gek idee om een hoesje aan te schaffen om dit breekbaar pronkstuk te beschermen. Daarnaast zou de ZTE Iceberg draadloos op te laden zijn.

Meer informatie is er verder niet bekend. Als het toestel ooit op de markt zou komen, dan zou hij beschikken over topspecificaties, stereo speakers, een vingerafdrukscanner aan de achterkant en een dubbel camerasetje. Wel zou de ZTE Iceberg ten vroegste volgend jaar op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business