Nieuws

LG onthult G7 ThinQ op 2 mei: zo ziet hij eruit

In een persbericht verklapt de fabrikant de voorstellingsdatum en naam van zijn nieuwe flagship. Ook zijn er renders gelekt van het toestel.
[related_article id=”223405″]

Naar goede gewoonte lanceert LG normaliter zijn G-reeks op Mobile World Congress (MWC), maar uitzonderlijk sloeg de fabrikant de editie van dit jaar over. De reden waarom is niet helemaal duidelijk: de telefoonbouwer voorzag enkel een opgekrikte versie van zijn LG V30, die niet naar onze contreien komt. Nu geeft LG in een persbericht prijs wanneer we de opvolger van de LG G6 te zien krijgen: 2 mei. Daarnaast zijn er ook renders van het toestel opgedoken.

Artificiële intelligentie

Het nieuwe vlaggenschip krijgt de naam G7 ThinQ. Het nieuwe toptoestel bevat dus hetzelfde suffix ‘ThinQ’ als de geüpgradet versie van de V30, die staat voor de toevoeging van verschillende AI-functies. Dit betekent waarschijnlijk dat zijn camera enkele slimme functies krijgt zoals bij de Huawei P20 Pro, die automatisch voor jou de optimale camera-instellingen kiest. Volgens het persbericht komt de G7 in vijf kleuren, waarbij het per regio verschilt welke varianten beschikbaar zijn. Ook zou de smartphone een fysieke knop hebben voor AI-functies of een slimme assistent, zoals bij de Samsung Galaxy S8 of S9.

Op 2 mei licht LG het doek over zijn paradepaardje. Wanneer het toestel in de rekken zal liggen is nog niet gekend, maar we mogen hem waarschijnlijk nog voor de zomer in de winkelschappen verwachten.

Gelekte render

Daarnaast bracht Android Headlines een render naar buiten van de LG G7. Volgens de techsite gaat het om een officiële render die een betrouwbare bron heeft aangeleverd. Op de afbeelding zien we dat zijn paneel is uitgerust met een notch. Het OLED-paneel zou voorzien zijn van een puike resolutie van 1.440 bij 3.120 pixels. Niet elk toptoestel geniet van zo’n grote resolutie, maar LG heeft hier een troef in handen omdat het zijn schermen zelf fabriceert. Aan de achterkant heeft de telefoon een vingerafdrukscanner en een verticaal camerasetje met diafragma van f/1.6. De primaire camera zou foto’s tot zestien megapixels kunnen schieten.

[related_article id=”224027″]

Uit eerdere lekken weten we al dat de G7 ThinQ waarschijnlijk beschikt over een Snapdragon 845. Er zouden varianten met 4 GB RAM/64 GB opslag en 8 GB RAM/128 GB opslag verschijnen. Het beloven alvast interessante weken te worden, want ook wordt binnenkort de OnePlus 6 onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business