Nieuws

Samsung vraagt patent aan voor smartphones met notch

Samsung dient twee aanvragen in bij het Chinese patentbureau SIPO voor smartphone-ontwerpen met en zonder notch.

Het Chinese patentenbureau SIPO publiceerde op 30 maart een patent van Samsung Electronics met de aanvraag voor de bescherming van een smartphone-ontwerp met een notch. De inkeping aan de bovenkant van het scherm is de allerlaatste trend in het smartphonelandschap.

Met de Apple iPhone X als trendzetter duurde het niet lang vooraleer Android concurrenten de notch omarmden. Smartphonefabrikanten Huawei en LG maken al gebruiken van de inkeping op hun nieuwste modellen, maar één fabrikant maakte de overstap nog niet: Samsung. Daar komt mogelijk verandering in.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft in China bij het patentbureau SIPO een aanvraag ingediend. Op de afbeelding uit de patentaanvraag valt de notch bovenaan het scherm op. De inkeping maakt het mogelijk om de randen van het scherm nog verder te beperken en tegelijkertijd toch te voorzien in de benodigde ruimte voor de camera en speaker.

Tegelijk met de eerste patentaanvraag voor een notch-smartphone, liet Samsung een tweede ontwerp registreren bij het patentenbureau SIPO. Uit deze aanvraag blijkt dat Samsung werkt aan een smartphone met een screen-to-body ratio van 99 procent, zonder zichtbare vingerafdrukscanner, speaker, sensors en frontcamera aan de voorzijde.

De aanvraag voor een patent op een smartphone-ontwerp betekent niet onmiddellijk dat de smartphonefabrikant werkt aan een gelijkaardig toestel, maar benadrukt de huidige trends en evolutie in het smartphonelandschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business