Nieuws

iPhone X maakt kwart uit van totale smartphone-omzet

De iPhone X haalde 35 procent binnen van alle winsten geboekt in de smartphonesector tijdens de feestdagen. Dat en andere cijfers maken duidelijk dat Apple aan het langste eind trekt.

De iPhone X heeft een gepeperd prijskaartje, en dat legt Apple geen windeieren. Volgens onderzoek van analysebureau Counterpoint Research haalde de premiumsmartphone 21 procent van alle omzet en 35 procent van alle winst binnen die in het vierde kwartaal van 2017 in de smartphonemarkt werden gegenereerd.

Koploper

De top vijf van meest winstgevende smartphones is volledig gedomineerd door Apple. Onder de iPhone X die op nummer één staat, vind je de iPhone 8, de iPhone 8 Plus, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Pas op plaats zes staat een Android-fabrikant: de Samsung Galaxy Note 8 veroverde 3,9 procent van de totale gemaakte winst in het vierde kwartaal van 2017. In totaal staan er acht Apple-toestellen in de top 10.

De cijfers zijn niet opmerkelijk. Apple heeft al verschillende jaren een sterke grip op de smartphonemarkt. In feite zijn het Apple en in mindere mate Samsung die de winsten in de sector verdelen, de andere fabrikanten moeten tevreden zijn met de restjes.

De resultaten liggen ook in lijn met de cijfers die Apple zelf bekendmaakte over zijn verkoop tijdens de feestdagen. Ondanks het feit dat het bedrijf minder iPhones verkocht dan het jaar daarvoor, kon het toch 13 procent meer omzet halen. Een verklaring voor die positieve cijfers hoeft niet ver gezocht te worden: er zijn dan wel minder iPhones verkocht, maar de gemiddelde prijs is wel sterk omhoog gegaan, met de meer dan duizend euro kostende iPhone X als koploper.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business