Nieuws

iTunes eindelijk beschikbaar in de Windows Store

De muziekbibliotheeksoftware iTunes is vanaf vandaag beschikbaar in de Windows Store als iTunes-app voor Windows 10- en Windows 10 S-gebruikers.

Windows 10-gebruikers kunnen vanaf vandaag de muzieksoftware iTunes downloaden in de Windows Store. iTunes is al jaren beschikbaar op het Windows-besturingssysteem als losse download, maar nu kunnen ook gebruikers met Windows 10 S aan de slag met de muziekbibliotheek.

Windows 10 S

Windows 10 S is een meer gesloten versie van het Windows 10-besturingssysteem en je kan uitsluitend apps downloaden vanuit de Windows Store. Apple mist daardoor een aandeel aan mogelijke klanten en brengt bijgevolg de app ook uit in de Windows Store.

[related_article id=”224067″]

De iTunes-app biedt dezelfde functionaliteiten als de standalone versie. Het is mogelijk om je muziek te beheren en nieuwe albums of liedjes aan te kopen in de iTunes Store. Ook kun je een iPhone, iPod of iPad aansluiten en je muziek overzetten op die mobiele toestellen.

Verschillen

Het grote verschil met de los verkrijgbare Windows-installatie van iTunes en de Windows Store-versie is dat updates niet door de updater van Apple worden uitgevoerd, maar door die van Microsoft.

De Windows Store-app van iTunes werkt zowel op 32- als 64-bit versies van Windows 10 en vereist een download van tegen de 500 MB. Ben je geïnteresseerd in de iTunes-app, dan kan je deze gratis downloaden in de Windows Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business