Nieuws

Intel verlaat de release van opkomende Cannon Lake-processoren

Intel schuift de release van de aankomende op 14nm-architectuur gebaseerde Cannon Lake-processoren door van eind 2018 naar 2019.

Intel stelt de release van haar volgende generatie aan processoren uit tot 2019. Dat meldt Engadget. De oorspronkelijke release van de 10nm-architectuur stond gepland voor eind 2018.

Intel Cannon Lake is de aankomende 10nm-chiparchitectuur en de volgende stap van het bedrijf in het creëren van kleinere en snellere processoren. Processorfabrikant Intel plande om deze processorreeks in 2016 op de markt te brengen, maar stelde de release al tweemaal uit.

Achtste generatie

Vorig jaar bracht Intel haar achtste generatie aan Intel Core-processoren op de markt. In tegenstelling tot voorgaande processorgeneraties is deze achtste reeks gebaseerd op meerdere voorgaande architecturen.

De achtste processorreeks maakt gebruik van herwerkte Kaby Lake R- en Coffee Lake-processoren. Beide maken gebruik van een 14nm-chiparchitectuur. Als aanvulling op het huidige aanbod brengt Intel de Cannon Lake-processoren op de markt, gebaseerd op een 10nm-architectuur.

AMD Ryzen 2

AMD bracht eerder deze maand de Ryzen 2-processoren op de markt, ook herwerkte versie van de reeds bestaande Ryzen-chips. Zowel AMD als Intel lijken voorgaande processorarchitecturen te verbeteren in plaats van over te stappen kleinere chips.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business