HMD Global demonstreert Nokia X met notch

Nokia heeft foto’s online gezet van vermoedelijk de Nokia X. De lancering vindt waarschijnlijk plaats op 16 mei, in China. Ondanks dat het nu vrij kort voor de lancering is, is er vrij weinig bekend over de telefoon.

Nokia heeft eerder dit jaar, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, al een aantal telefoons aangekondigd waaronder de Nokia 7+. Het lijkt er echter op dat HMD Global, het bedrijf achter het huidige Nokia Mobile, nog niet klaar is met de eerste helft van het jaar. HMD heeft namelijk via Weibo, een Chinees social-mediakanaal, een foto gepubliceerd van wat mogelijk de Nokia X is. Duidelijk zichtbaar is de notch aan de bovenkant van het scherm, en verder de enorm smalle randen van de telefoon. Nokia lijkt zich hiermee te mengen in de designtaal van veel telefoonfabrikanten in 2018.

Nokia X

Bij de foto op Weibo staat ook een datum vermeld. Mogelijk is dit de datum waarop de telefoon in China gelanceerd gaat worden. Daarnaast lijkt Nokia een uitnodiging te hebben verstuurd in de vorm van een foto. Op deze foto is wederom de notch duidelijk te herkennen, net zoals de rondingen van het scherm.

Gelet op het feit dat Nokia enkel China betrekt in deze lancering kan betekenen dat de Nokia X nooit buiten China op de markt verschijnt. Dit zagen we eerder met bijvoorbeeld de Nokia 7. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Nokia op een later tijdstip het toestel wereldwijd aankondigt.

Specificaties

[related_article id=”224044″]

Over de specificaties is nog niet enorm veel naar buiten gekomen, maar het lijkt erop dat er twee varianten komen. De ene variant van de Nokia X zal de beschikking krijgen over een MediaTek Helio P60 processor, waar de andere variant beschikt over een Qualcomm Snapdragon 636. Tussen de twee modellen zit mogelijk ook een verschil in opslag, al zijn daar een precieze specificaties voor beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business