Nieuws

Google Pay nu ook beschikbaar in browser

Google Pay (voorheen Android Pay) maakt de sprong naar browsers. Vanaf deze week kan je de betalingsdienst ook bij web-apps gebruiken.

Google rolt deze week de mobiele betalingsoptie Google Pay uit voor het web op Windows en iOS. Het betekent dat de app ook betalingen in een browser zal ondersteunen op die besturingssystemen. De web-app functioneert in Chrome, Firefox en Safari. De lancering op iOS maakt dat ook iPhone-gebruikers een beroep kunnen doen op Google Pay, iets wat momenteel onmogelijk is met de mobiele app omdat Apple geen toegang geeft tot de NFC-chip op zijn toestellen.

[related_article id=”223143″]

Op het web functioneert de betalingsdienst anders dan als smartphone-app, je kunt immers geen NFC-signaal uitsturen. Op het web fungeert de dienst als een snelle manier om je bankgegevens uit te wisselen met de winkel waar je iets koopt. Je hebt wel nog altijd een smartphone nodig om je betaling te authentificeren en te bevestigen. Wie een PixelBook heeft, kan Google Pay op het web koppelen met een iPhone.

Google Pay ging tot voor kort door het leven als Android Pay. Enkele maanden geleden herdoopte Google de dienst echter om meer uniformiteit en duidelijkheid in zijn merknamen te krijgen. Samen met Google Pay hervormde het het voormalige Google Wallet naar Google Pay Send.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business