HTC zal zijn volgende vlaggenschip aankondigen op 23 mei

HTC zal de HTC U12+ lanceren op een evenement op 25 mei. Alle ogen zijn gericht op de nieuwe telefoon om te zien of dit het exemplaar is die voor HTC het tij zal doen keren, of dat HTC ondanks de inzet verlies zal blijven lijden.

Ondanks dat HTC al tijden lang verliezen maakt met de smartphone divisie komt er toch een nieuw vlaggenschip aan. Hoe lang de divisie nog door kan gaan met het lijden van verlies is onbekend. Wel ontving het bedrijf eerder dit jaar nog een forse kapitaalinjectie van Google. Google heeft toen echter wel een groot deel van de smartphonedivisie overgenomen, de vraag is dan ook hoeveel ontwikkelkracht nog over is binnen de divisie. De hoop is natuurlijk gevestigd op het aanstaande U12 vlaggenschip om het tij te doen keren.

HTC U12

De HTC U12 is inmiddels al verschillende keren verschenen op het internet, veel van de specificaties mogen dan ook geen verrassing meer zijn. Het toestel, de HTC U12+, zal een 6-inch groot lcd-paneel krijgen met een WQHD+ resolutie. Weliswaar zonder notch, zo blijkt uit foto’s, en daarmee is HTC een van de weinige fabrikanten te zijn die niet mee gaat met de notch.

https://twitter.com/evleaks/status/974311578400186368

Verdere specificaties zijn de welbekende Qualcomm Snapdragon 845, 6GB RAM en mogelijk (tot) 256GB interne opslag. Of er nog andere opslag varianten verkrijgbaar zullen zijn is voor nu nog onbekend. Dit verbruikt wel wat energie, en dat krijgt de telefoon uit zijn 3.420mAh batterij.

Kijken we naar de camera’s, dan zien we aan de achterkant een 12Mp sensor en een 16Mp sensor. Wat verder de precieze specificaties van de sensoren zijn is voor nu nog onbekend. Aan de voorkant zullen twee 8Mp sensors zorgen voor de nodige selfies.

Onthulling

De onthulling zal plaatsvinden op 23 mei. Vanaf dat moment zullen we zien of HTC nog de kracht heeft om de markt te veroveren. De slogan voor de nieuwe telefoon is: “a phone that is more than the sum of its specs.” Ofwel, een telefoon die meer kan dan enkel de som van alle specificaties. De vraag is welke dingen HTC gepland heeft om het hart van de consument te veroveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business