Nieuws

Google blokkeert automatisch afspelende video’s in Chrome

De nieuwste versie van Google Chrome pakt automatisch afspelende video's aan. Wie zich irriteert aan plotse geluiden bij het bezoeken van een site zal binnenkort minder op zijn hoede moeten zijn.

De nieuwe versie van Google Chrome krijgt aanpassingen voor autoplay-video’s. Die zullen nu niet meer automatisch afgespeeld worden als het geluid van je toestel aanstaat. Google stelt dat het de update gepersonaliseerd zal uitrollen, waarbij zijn browser aan de hand van je surfgeschiedenis leert welke fimpjes het kan afspelen en welke niet.

Als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van Chrome, zal de browser op zo’n 1.000 populaire websites filmpjes automatisch afspelen. Die lijst zal zich aanpassen naarmate je Chrome vaker gebruikt. Google productmanager John Pallet: “Bij het leerproces van Chrome zal je ondervinden dat je steeds minder op play moet drukken. Het nieuwe beleid blokkeert bijna de helft van alle ongewilde autoplays. Je zal minder voor verrassingen komen te staan en ongewilde geluiden horen.”  

Google heeft verschillende updates op het programma staan voor de komende maanden. De demp-knop wordt uitgebreid zodat je een volledige website kunt dempen. Ook de ondersteuning van meldingen van Windows 10 zit in de pijplijn, net zoals ondersteuning voor precision trackpads.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business