LastPass Connect

LastPass heeft een video online geplaatst over de LastPass Connect applicatie, aan het begin staat het duidelijk vermeld dat het gaat om een beta applicatie. De app is bedoeld om je computer beter te beveiligen als je van de computer weg loopt.

Advertentie

LastPass is wereldwijd een van de grootste passwordmanagers. Met een passwordmanager zoals LastPass kan je veilig al je wachtwoorden opslaan. Helemaal nu steeds meer wachtwoorden benodigd zijn wordt het lastig om ze zelf te kunnen onthouden. Daarnaast kan een passwordmanager vaak helpen bij het creëren van wachtwoorden die moeilijk te hacken zijn. Het bedrijf lijkt nu echter ook een compleet ander product aan haar porfolio te willen toevoegen, genaamd LastPass Connect.

LastPass Connect

LastPass heeft een video online gezet waarin een nieuwe applicatie van LastPass getoond wordt. De applicatie heet LastPass Connect en wordt nu, zover bekend, in een hele selecte groep gebruikers getest. LastPass heeft verder dan ook geen informatie over de app beschikbaar gemaakt.

LastPass Connect geeft gebruikers extra veiligheid voor hun telefoon en computer. Gebruikers moeten op beide apparaten de Connect app downloaden, waarna de twee verbonden worden door het scannen van een QR-code. Eenmaal verbonden zullen de twee apparaten de afstand van elkaar in de gaten houden.

Mocht je van je computer weglopen dan zal deze beveiligd worden. Pas zodra je weer terug bent met de telefoon is hij weer normaal te gebruiken. De computer is overigens ook op een andere manier te unlocken, voor het geval je je telefoon niet bij je hebt, het standaard wachtwoord voor LastPass zal ook nog altijd blijven werken.

Publieke beta

Momenteel gaat het enkel om een beta van LastPass Connect in een gesloten kring. Het is nu afwachten tot het bedrijf extra informatie naar buiten brengt, en mogelijk een publieke beta aankondigt. Wanneer dit zal zijn, en of de Connect app ooit uit beta fase zal komen blijft vooralsnog onbekend.