Nieuws

Samsung is opnieuw de grootste

Samsung mag zich opnieuw de grootste smartphonemaker noemen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verloor haar positie aan Apple vorig jaar maar heeft die nu weer ingehaald volgens de cijfers van marktonderzoeker Canalys.

In het eerste kwartaal van dit jaar maakte Samsung 23,6 procent van alle smartphones. Het Amerikaanse Apple daarentegen nam 15.5 procent voor haar rekening. Na hen volgen de Chinese bedrijven Huawei, Xiaomi en Oppo die de top vijf vervolledigen.

In absolute aantallen zijn er de voorbije maanden minder smartphones verkocht in vergelijking met vorig jaar. Van januari tot maart werden er 337 miljoen telefoons verkocht. Consumenten kochten juist meer smartphones van Apple, Huawei en Xiaomi. Xiaomi is met een opmars bezig en verdubbelde haar verkopen.

Tijdens het eerste kwartaal van 2017 was Huawei nog de koploper met een marktaandeel van 18 procent. De P-serie van Huawei werd toen goed onthaald. Vivo eindigde als tweede en Oppo kreeg de derde plaats. De volledige Chinese markt deed het toen ook goed: 9 procent meer verkochte gsm’s ten opzichte van 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business