Nieuws

Dit wordt de OnePlus 6

Bijna mogen we de nieuwe flagshipkiller van OnePlus omarmen. De Chinese telecomautoriteit lost de laatste details.

Volgende week wordt de OnePlus 6 in Londen voor de leeuwen gegooid. Naar goede gewoonte kregen we de voorbije maanden heel wat puzzelstukjes voorgeschoteld, maar er ontbraken nog een handjevol vraagtekens op het specificatie-etiket. Vandaag weten we haast alle details van de nieuwe flagshipkiller. De OnePlus 6 is immers opgedoken bij de Chinese telecomautoriteit TENAA, waardoor we een groot deel van de specificaties kunnen oplijsten.

[related_article id=”224027″]

Voor de pracht en praal van het toestel voorziet de Chinese fabrikant een 6,28-inch optic amoled-scherm met een resolutie van 1.080 bij 2.280 pixels. Net zoals de meeste smartphones anno 2018 krijgt de smartphone een lange beeldverhouding van 19:9 en is er een notch aan de bovenkant voorzien. De OnePlus 6 is vervaardigd uit glas en aluminium.

Krachtpatser

Onder de motorkap voorziet OnePlus een Snapdragon 845, de snelste system-on-a-chip die Qualcomm in zijn etalage heeft. Daarnaast zullen er opties voorhanden zijn voor 6 of 8 gigabyte werkgeheugen en 64 of 128 GB aan interne opslagruimte. Zijn batterijcapaciteit bedraagt 3.300 mAh. Achteraan pronkt een dubbel camerasetje van respectievelijk 20 en 16 megapixels. Details over de software zijn er nog niet, dus het is voorlopig nog gissen hoe de camera’s zullen samenwerken. Selfieliefhebbers kunnen beroep doen op de 16 MP-frontcamera.

De behuizing van de OnePlus 6 is 7,75 millimeter dik, goed voor een gewicht van 177 gram. Uit de doos zal de fabrikant Android 8.1 Oreo voorzien. Op 15 mei wordt de smartphone officieel aangekondigd, om 18:00 Belgische tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business