Nieuws

Google Research is niet meer: Google wijzigt de naam naar Google AI

Enkele uren voor de Google I/O-conferentie wijzigt het technologiebedrijf de naam van haar onderzoeksdepartement in Google AI om het belang van artificiële intelligentie te benadrukken.

Artificiële intelligentie is een belangrijk onderzoeksdomein voor Google. Om de nadruk meer op onderzoek naar kunstmatige intelligentie te leggen, wijzigt de technologiegigant de naam van het Google Research-departement naar Google AI.

In de afgelopen jaren heeft Google de diverse mogelijkheden en toepassingen van artificiële intelligentie onderzocht, maar nu brengt het bedrijf de projecten samen in één afdeling. “Van onze producten tot onze open-sourceplatformen, we werken eraan om de voordelen van AI voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus de tekst op de nieuwe website.

Niet alleen de onderzoeksafdeling binnen het technologiebedrijf draagt nu de Google AI-naam, ook de sociale mediakanalen van het bedrijf lieten de Google Research-naam vallen. Meer informatie over het onderzoek onthult Google mogelijk vandaag op de Google I/O-conferentie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business