Microsoft en Qualcomm bieden 64-bit ondersteuning voor ARM-processoren

De ondersteuning voor Windows-applicaties op toestellen die gebruikmaken van ARM-processoren was beperkt. Tot voor kort hadden developers uitsluitend toegang tot een 32-bit SDK voor het compileren van apps voor Qualcomm ARM-processoren. Nu volgt ook een 64-bit SDK.

 

Qualcomm en Microsoft brengen eindelijk ondersteuning voor native 64-bit Windows-applicaties voor de mobiele Windows-toestellen die gebruikmaken van een Snapdragon-processor. Zo’n systeem biedt onder meer een langere levensduur van de batterij en maakt de toestellen lichter. Toch konden developers nog geen 64-bit applicaties ontwikkelen voor deze ARM-chips.

 

Visual Studio 15.8 Preview 1

Microsoft biedt in een nieuwe versie van Visual Studio ondersteuning voor de 64-bit instructieset van ARM64 op de Qualcomm Snapdragon 835-processor. De 64-bit applicaties bieden meestal een prestatiewinst boven 32-bit applicaties, al blijft een potentiële prestatiewinst afhankelijk van de gebruikte processor.

 

In Visual Studio 15.8 Preview 1 kunnen developers alvast met de 64-bit SDK aan de slag om hun eigen 64-bits ARM-apps kunnen compileren. “Deze omgeving in combinatie met de nieuwe ARM64-instructieset stelt ontwikkelaars in staat om een grotere hoeveelheid geheugen aan te spreken dan met 32-bit processoren”, aldus het persbericht.

 

Emulator

Om 32-bit applicaties te ondersteunen, ontwikkelde Microsoft samen met Qualcomm een emulator  om x86-applicaties toch correct te laten draaien op de Snapdragon-chips. Het nadeel was dat gebruikers enkel 32-bit applicaties konden draaien op het systeem. De 64-bit SDK in Visual Studio 15.8 Preview 1 maakt het nu ook mogelijk om 64-bit applicaties te draaien op de mobiele processoren.

32-bit64 bitarmbusinessmicrosoftqualcommsnapdragon 835

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen