Microsoft en Qualcomm bieden 64-bit ondersteuning voor ARM-processoren

De ondersteuning voor Windows-applicaties op toestellen die gebruikmaken van ARM-processoren was beperkt. Tot voor kort hadden developers uitsluitend toegang tot een 32-bit SDK voor het compileren van apps voor Qualcomm ARM-processoren. Nu volgt ook een 64-bit SDK.

 

Qualcomm en Microsoft brengen eindelijk ondersteuning voor native 64-bit Windows-applicaties voor de mobiele Windows-toestellen die gebruikmaken van een Snapdragon-processor. Zo’n systeem biedt onder meer een langere levensduur van de batterij en maakt de toestellen lichter. Toch konden developers nog geen 64-bit applicaties ontwikkelen voor deze ARM-chips.

 

Visual Studio 15.8 Preview 1

Microsoft biedt in een nieuwe versie van Visual Studio ondersteuning voor de 64-bit instructieset van ARM64 op de Qualcomm Snapdragon 835-processor. De 64-bit applicaties bieden meestal een prestatiewinst boven 32-bit applicaties, al blijft een potentiële prestatiewinst afhankelijk van de gebruikte processor.

 

In Visual Studio 15.8 Preview 1 kunnen developers alvast met de 64-bit SDK aan de slag om hun eigen 64-bits ARM-apps kunnen compileren. “Deze omgeving in combinatie met de nieuwe ARM64-instructieset stelt ontwikkelaars in staat om een grotere hoeveelheid geheugen aan te spreken dan met 32-bit processoren”, aldus het persbericht.

 

Emulator

Om 32-bit applicaties te ondersteunen, ontwikkelde Microsoft samen met Qualcomm een emulator  om x86-applicaties toch correct te laten draaien op de Snapdragon-chips. Het nadeel was dat gebruikers enkel 32-bit applicaties konden draaien op het systeem. De 64-bit SDK in Visual Studio 15.8 Preview 1 maakt het nu ook mogelijk om 64-bit applicaties te draaien op de mobiele processoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business