Geen zin om je tickets af te drukken? Voortaan kan je jouw boarding pass en andere kaartjes bewaren in je mobiele portefeuille.

Advertentie

Begin dit jaar gaf Google zijn betaalapp een make-over – incluis een nieuwe naam – en daar voegt het nu stelselmatig nieuwe functies aan toe. Zo kan je voortaan je vlieg-, concert- en museumtickets aan je mobiele portefeuille vastpinnen. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens zijn I/O-conferentie. Google keek daarvoor af bij zijn grote concurrent Apple, die met Apple Wallet al langer een dergelijke functie voorzag.

[related_article id=”224478″]

Nu hoef je dus niet meer je tickets af te printen of in je mobiele mailbox te snuisteren. Voortaan kan je alle tickets opslaan in Google Pay. Ook word je op de hoogte gebracht als er bijvoorbeeld een vlucht is vertraagd of een concert is afgeschaft. Deze informatie wordt voorzien door Urbain Airship, waarmee Google in zee gaat. Om een ticket toe te voegen aan Google Pay, moet de app van een luchtvaartmaatschappij of ticketverdeler de functie ondersteunen. Net zoals bij Apple Wallet kan je met een druk op een knop een kaartje toevoegen.

Sinds vorige week kan je ook Google Pay in je browser gebruiken. De web-app functioneert in Chrome, Firefox en Safari. Daardoor kunnen ook iPhone-gebruikers voortaan gebruikmaken van Google Pay.