Nieuws

Google kondigt YouTube Music en YouTube Premium aan

Later deze maand lanceert YouTube de muziekstreamingdienst YouTube Music en biedt het platform YouTube Premium aan, een advertentieloze kijk- en luisterervaring.

De videostreamsite YouTube heeft grootse plannen en rolt in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Zuid-Korea de muziekstreamdienst YouTube Music uit. Ook komt Google met YouTube Premium, de vervanger van het YouTube Red-abonnement.

YouTube Music is beschikbaar als gratis dienst met advertenties en in een Premium-versie die tien dollar per maand kost. Tijdens het luisteren naar YouTube Music Premium kan je muziek luisteren zonder onderbrekingen van advertenties. Ook is het mogelijk om zonder een internetverbinding of in de achtergrond naar je favoriete artiest te luisteren, mits je betaalt voor YouTube Premium.

Beperkt aantal landen

[related_article id=”224141″]

De muziekstreamingdienst wordt voorlopig uitgerold in een beperkt aantal landen. YouTube Music is vanaf 22 mei beschikbaar in de Verenigde Staten en komt later naar Oostenrijk, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Het is nog onduidelijk wanneer de muziekdienst zijn opwachting maakt in België en Nederland.

YouTube Premium

Naast de aankondiging van de muziekstreamingdienst YouTube Music lanceert Google ook het YouTube Premium. Dat is de vervanger van YouTube Red, de betalende videostreamingdienst van Google. Het YouTube Premium-abonnement kost twaalf dollar per maand en geeft je toegang tot zowel de muziekdienst YouTube Music als de YouTube Originals, de series en films die door YouTube zijn geproduceerd.

Gebruikers die YouTube Premium aankopen, krijgen geen advertenties te zien of te horen bij het bekijken of beluisteren van muziek en video’s op de streamingplatformen van Google. Ook kunnen zij inhoud van YouTube downloaden en offline bekijken of luisteren. Ook wanneer YouTube Premium beschikbaar is in de Benelux is voorlopig onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business