De Nokia X6 is Nokia’s eerste notched vlaggenschip

Nokia heeft de Nokia X6 op woensdag gelanceerd in China. Het is HMD Global’s, het moederbedrijf van Nokia Mobile, eerste kijk op de nieuwe notch-designtaal met meer scherm en minder randen.

Nokia is dit jaar al aardig op weg met het uitbreiden van haar lineup van smartphones. Eerder dit jaar kwam Nokia Mobile, tegenwoordig een merk van HMD Global, al met de Nokia 1, Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus en de Nokia 8 Sirocco. Nu komt Nokia met de midrange gepositioneerde Nokia X6. Nokia’s eerste grijp naar de notch in de designtaal van hun smartphones.

Nokia X6

Waar het bij de Nokia X6 eigenlijk volledig om draait is het scherm aan de voorkant. Het gaat daarbij om een 5.8-inch lcd-scherm met een Full-HD+ resolutie (2160 x 1080). Het scherm is bedekt met Gorilla Glass 3, inmiddels al een behoorlijk oude versie van Gorilla Glass. Door het toevoegen van de notch is bij Nokia de keuze gevallen op een 19:9 verhouding. Door deze keuze is de telefoon nog langer dan bij huidige 18:9 telefoons. Wat daarbij wel het vermelden waard is, is dat er weinig schermranden aanwezig zijn. Volgens Nokia is 95% van de voorkant bedekt met scherm.

De Nokia X6 komt verder natuurlijk ook met de broodnodige interne hardware. Zo bevat de X6 een Qualcomm Snapdragon 636 gekoppeld aan 4- of 6GB RAM en 32- of 64GB intern geheugen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan dit bij beide modellen worden aangevuld met een microSD kaart. Qua software draait de Nokia X6 op Android 8.1 Oreo, en er zal snel een Android P build komen zo geeft Nokia aan.

[related_article id=”223253″]

De camera’s bij de Nokia X6 zijn ook nog belangrijk om te benoemen. Aan de voorkant zit namelijk een 16Mp camera met een f/2.0 lens, welke naast selfiecamera ook dienst doet als face-unlock camera. Aan de achterkant vinden we, zoals verwacht mag worden in 2018, twee camera’s terug. Een 16Mp camera met een f/2.0 lens, en een 5Mp monochrome camera met een f/2.2 lens. Onbekend is of de 16Mp sensor aan de achterkant dezelfde variant is als die we aan de voorkant terugvinden. Wat wel duidelijk is, is dat de tweede camera aan de achterkant zal helpen met het creeëren van het zogenoemde ‘bokeh’ effect, met blur op de achtergrond.

Beschikbaarheid

Bij de beschikbaarheid komt echter ter sprake dat de X6 momenteel enkel bedoeld is om verkocht te worden in China. Hetgeen we ook al zagen bij de Nokia 7 vorig jaar. Dat Nokia momenteel bezig is met de vernieuwde designtaal geeft echter wel hoop. De kans is nu namelijk groot dat we dit later dit, of volgend, jaar tegen gaan komen in andere toestellen van Nokia.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business