Label krijgt al maanden geen royalty’s van streamingdienst Tidal

Tidal lijkt het moeilijk te hebben met het uitbetalen van labels en platenmaatschappijen. Dit na berichten over een slechte financiële situatie binnen het bedrijf vorig jaar.

Muziekstreamingdiensten lijken al jaren moeilijk te zitten met de cashflow door de hevige concurrentie tussen de bedrijven. Groove van Microsoft is door deze concurrentie zelfs volledig uit de markt gestapt. Streamingdienst Tidal had het vorig jaar al moeilijk, zo rapporteerde Engadget. Nu lijken de artiesten en platenmaatschappijen er echter onder te gaan lijden.

Verstoorde uitbetaling

Een Noorse krant zegt dat de er verschillende labels en platenmaatschappijen zijn die al maanden geen uitbetalingen van royalty’s ontvangen. Een Noorse label bevestigd dit, en zegt inmiddels al meer dan zes maanden geen betaling meer te hebben ontvangen van Tidal. Hoe het zit met de uitbetalingen aan grotere labels en platenmaatschappijen blijft vooralsnog onbekend. Tidal wilt daarnaast ook niet reageren op de kwestie.

Dat Tidal het moeilijk heeft met de uitbetaling aan labels en platenmaatschappijen is ook niet enorm bijzonder. Het bedrijf kondigde eerder namelijk aan zo’n 3 miljoen betalende luisteraars te hebben. Als deze aantallen geloofd mogen worden, dat loopt dit nog steeds enorm achter op Apple Music en Spotify. Apple Music heeft inmiddels ruim boven de 30 miljoen gebruikers, waar Spotify zelfs op het dubbele daarvan zit, zo’n 60 miljoen betalende gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business