Twitter 3rd party

Twitter gaat regelmatig de strijd aan met de ontwikkelaars van 3rd party applicaties van Twitter. Met de overgang naar de nieuwe API werd haast gemaakt, al lijkt Twitter de ontwikkelaars nu wat meer tijd te geven.

Twitter ligt al jaren overhoop met veel ontwikkelaars van 3rd party applicaties zoals Talon en Flamingo. Dit begon allemaal met de hoeveelheid inlog-tokens app-ontwikkelaars konden verkrijgen, en uiteindelijk dus ook hoeveel gebruikers de apps hadden. Veel ontwikkelaars moesten dan ook regelmatig apps uit de Google Play- of de App Store halen. Nu komt Twitter echter met een nieuw probleem, de overgang naar een nieuwe betaalde API.

Twitter Legacy API

Alle apps van derde partijen maken tot op heden gebruik van de Legacy API om push notificaties en het automatisch verversen van je feed mogelijk te maken. Het bedrijf wilt echter van deze API af om over te stappen naar een slimmere en gemakkelijkere API. Als het aan Twitter had gelegen was deze nieuwe API nu al ingezet. Door de kracht van ontwikkelaars is de omzetting echter uitgesteld tot 16 augustus.

De nieuwe API is de AccountActivityAPI. Twitter heeft deze vanaf woensdag beschikbaar gemaakt voor alle ontwikkelaars. Twitter heeft voor deze API een aantal pagina’s opgezet om de ontwikkelaars wegwijs te maken. Waaronder een pagina over hoe de nieuwe API toegepast moet worden, en een pagina met alle veranderingen.

Problemen

Er lijken echter nog wel wat problemen te liggen voor bepaalde ontwikkelaars. Want, alhoewel de ontwikkelaars nu drie maanden de tijd hebben om over te gaan, de nieuwe API is niet altijd gratis. De API is weliswaar gratis als je een hele kleine groep gebruikers hebt, is dat niet het geval dan is de nieuwe API behoorlijk aan de prijs. Een ontwikkelaar van Twitterrific geeft aan dat het bedrijf de kosten van de nieuwe API mogelijk niet kan betalen.