Nieuws

Acer toont nieuwe Swift 5 en Predator-desktops op next@Acer

Woensdag kondigde Acer In New York haar nieuwe laptops, desktops en tablets aan. Zo brengt het bedrijf eind dit jaar een nieuwe Swift 5 op de markt. Ook onthulde het bedrijf de Acer Nitro-desktop en -monitoren voor gamers.

In de komende maanden gaat Acer gaat zich meer richten op gaming. Op het persevenement next@Acer toonde het bedrijf de Acer Predator Helios 500 en deed het vele andere producten en reeksen uit de doeken. Ook konden we een eerste keer zelf aan de slag met de laptops, desktops en monitoren.

Acer Predator-lijn

De Helios 500 is een gaminglaptop en beschikt over een krachtige Intel Core i9-processor. Die rekenkern kan bovendien ook worden overklokt met bijgeleverde software om de beste prestaties uit het toestel te persen. De Helios 500-laptop heeft een 17-inch scherm met een refreshrate van 144 Hz en ondersteuning voor Nvidia G-Sync. In de laptop zit een Nvidia GeForce GTX 1070-videokaart. De Acer Predator Helios 500 is vanaf juli beschikbaar in België en Nederland voor een prijs van 2.199 euro.

Acer toonde op het evenement ook de vernieuwde kleine broer van de Helios 500, de Acer Predator Helios 300 met een 15,6-inch scherm en een Nvidia GeForce GTX 1060 met 6 GB aan GDDR5 videogeheugen. Deze kleinere variant komt in juli op de markt voor 1699 euro en beschikt over de nieuwste Intel Core i7-processor van de achtste generatie. Het design van de laptop blijft ongewijzigd.

De Predator Helios 300 is de bestverkopende laptop in het assortiment en Acer brengt daarom ook een speciale editie op de markt, een witte versie met goudkleurige elementen. Alle laptops zijn voorzien van supersnelle Killer Ethernet-netwerkaansluitingen en maken ze gebruik van een speciaal ontworpen Dual Aeroblade-koeling voor een betere airflow.

Ook desktops

Niet alleen de laptops krijgen een opfrisbeurt, ook de Predator-desktops krijgen een upgrade. De vernieuwde Acer Predator Orion 5000-gaming desktop is voorzien van de nieuwste Intel Core i7-processor van de achtste generatie en twee Nvidia GeForce GTX 1080 TI videokaarten in een SLI-configuratie. De doorzichtige behuizing moet het systeem met alle ingebouwde verlichting volledig tot zijn recht laten komen.

Verder introduceert Acer ook een kleinere versie van de Orion 5000-desktop, de Acer Predator Orion 3000 met een iets minder krachtige Nvidia GeForce GTX 1080-videokaart.

De Acer Predator Orion 3000 en 5000 zijn vanaf deze maand beschikbaar in België en Nederland en komen voor een prijs van 999 en 1.499 euro in de winkel te liggen.

Acer Predator X

De verrassing van de dag was de aankondiging dat Acer werkt aan een geheimzinnig project, de Acer Predator X. De informatie over deze gaming desktop is beperkt, maar het toestel zou gebruikmaken van twee krachtige Intel Xeon-processoren en is daarmee de ideale desktop voor gamers die ook video’s bewerken op hun computer.

Naast de vernieuwde laptops en desktops brengt Acer ook de Predator Cestus 510 op de markt. De gamingmuis heeft een gevoeligheid tot wel 16.000 dpi, 8 programmeerbare knoppen en is tot in de kleinste details aan te passen. Onder meer de bovenkant van het aanwijsapparaat kan je verwijderen en vervangen.

Nieuwe Acer Nitro-desktops

Naast de toonaangevende Acer Predator-reeks, onthulde Acer ook een nieuwe reeks toestellen: de Nitro-lijn. Deze desktops en monitoren zijn ontworpen voor gamers en bieden goede prestaties tegen een aantrekkelijke prijs.

De Nitro 50-desktop komt op de markt met een prijs vanaf 899 euro. De desktop kan uitgerust worden met een krachtige achtste generatie Intel Core-processor en een Nvidia GeForce GTX 1070- of AMD Radeon RX580-videokaart. Met een harde schijf van maximaal 3 TB in combinatie met een SSD van 512 GB, beschik je over voldoende ruimte voor je games.

De Nitro VG0- en RG0-monitoren combineren heldere IPS-panelen met AMD Radeon FreeSync. Met behulp van deze technologie worden de beelden van de Nitro-monitor gesynchroniseerd met de verwerkte beelden van de grafische kaart om vertraging te minimaliseren en screen tearing te voorkomen. De Acer Nitro VG0 is leverbaar in zowel 27-, 23,8- als 21,5-inch versies met resoluties tot en met 4K.

De Nitro RG0 biedt resoluties van 1920 bij 1080 pixels met een refreshrate van 75 Hz. Bovendien bieden de IPS-beeldschermen een grote kijkhoek van 178 graden. De Acer Nitro VG0-monitoren zijn reeds leverbaar in de Benelux vanaf 129 euro. De beschikbaarheid en prijs van de Acer Nitro RG0-monitoren zijn nog niet bekend.

Compacte Swift 5

Naast de vernieuwde op gamers gerichte Acer Predator-lijn, kondigde het bedrijf ook een nieuwe Swift 5 aan. Deze ultradunne en compacte laptop komt eind dit jaar op de markt en beschikt over een 15,6-inch aanraakscherm met kleine schermrander. Op die manier is de voetprint van de laptop kleiner dan die van laptops met een gelijkaardige schermgrootte.

Bovendien moet de laptop niet onderdoen voor concurrerende ultrabooks. De Acer Swift 5 is beschikbaar met 256 en 512 GB aan SSD-opslagruimte en kan uitgerust worden met maximaal 16 GB aan werkgeheugen. Ook weegt het toestel minder dan 1 kilogram en is het ook voorzien van voldoende batterijcapaciteit om een volledige dag door te komen. Ideaal voor bedrijven en zakelijk gebruik.

Chromebooks en onderwijs

Acer is sterk vertegenwoordigd in het Chromebook-gamma en brengt ook dit jaar nieuwe Chromebooks op de markt. De Acer Chromebook Spin 13 is een 13,5-inch laptop voorzien van een Intel Core i5-processor van de achtste generatie en een scherm dat je 360 graden kan draaien. Het toestel verschijnt in oktober op de markt en heeft een adviesprijs van 699 euro. Ook maakt een goedkopere versie van de Acer Chromebook Spin 13 zijn opwachting voor 499 euro, zonder kantelbaar scherm.

Naast de 13-inch Acer Chromebook Spin verschijnt ook een 15,6-inch versie op de markt. Net zoals het kleine broertje beschikt deze Chromebook over een scherm dat 360 graden kan draaien. Deze 15-inch variant komt in juli op de markt voor 499 euro.

In de lijst met nieuwe productaankondigingen ontbreekt ook de tablet dit jaar niet. De Chromebook Tab 10 is een tablet ontworpen voor het onderwijs en voorzien van een teken- en schrijfpen, Ook ligt de nadruk op de Augmented Reality-diensten van technologiegigant Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business