Huawei zegt te stoppen met het uitgeven van Bootloader Unlock Codes

Huawei heeft op de website waar voorheen bootloader unlock codes aangevraagd konden worden nu bericht gedaan van een bijna onmiddellijke einde van deze service.

Als je aanpassingen aan het besturingssysteem wilt uitvoeren, dan zul je bij alle toestellen die te koop zijn de bootloader moeten unlocken. Er zijn veel verschillende methodes waarop bedrijven dit voor klanten mogelijk, of juist onmogelijk maken. Voor OnePlus en Google Pixel telefoons is het misschien nog wel het makkelijkste, maar ook Samsung maakt het niet al te moeilijk. Huawei was sinds een paar jaar aardig betrokken bij de community verbonden aan het modificeren van je telefoon. Het bedrijf lijkt daar nu echter van weg te stappen.

Bootloader unlock codes

Normaliter kan je via de door Huawei opgezette website een unlock code verkrijgen. Deze website lijkt de afgelopen weken echter regelmatig offline te zijn. Tevens krijgen gebruikers nu de volgende melding te zien als ze een code willen aanvragen:

“Om een betere gebruikerservaring te bieden, en om problemen te voorkomen die zich voor kunnen doen bij ROM flashing, zal deze service voor alle producten worden gestopt die na 24-05-2018 worden gelanceerd. Voor producten die voor 24 mei gelanceerd zijn zal de service nog 60 dagen beschikbaar zijn. Bedankt voor je begrip voor deze situatie. We zullen in de toekomst kwalitatief hoogstaande diensten blijven leveren.”

Het mag duidelijk zijn dat Huawei, en tevens het dochterbedrijf Honor, waarschijnlijk veel problemen heeft gehad met gebruikers die hun toestel hebben beschadigd gedurende het proces. Verder raakt deze wijziging gelukkig maar een kleine groep gebruikers. Het wordt nu echter voor deze groep wel onmogelijk gemaakt om maar iets aan de software van de telefoon te modificeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business