AOC komt met scherp geprijsde 144Hz monitor met AMD FreeSync

AOC komt vandaag met de scherp geprijsde AOC G2590FX op de markt gericht op gamers. De nieuwe AOC G2590FX ondersteund AMD FreeSync en heeft een 144Hz paneel.

Je kan tegenwoordig bijna wel zeggen dat AOC bekend staat voor het uitbrengen van scherp geprijsde monitoren. Helemaal in het budgetsegment zie je dat AOC flinke marktaandelen wint vanwege de scherp geprijsde monitoren. Het bedrijf komt vandaag met nog een monitor, natuurlijk gericht op gamers, de G2590FX. De monitor heeft een prijskaartje meegekregen van slechts €249, waar hij wel FreeSync ondersteunt en een 144Hz paneel heeft.

AOC G2590FX

Qua resolutie voldoet het scherm prima voor zijn prijs, met een 1920 x 1080P resolutie, ofwel Full-HD op een schermformaat van 24,5-inch. AOC geeft voor het paneel een reactietijd op van slechts 1ms en een maximale helderheid van 400cd/m2. Het gaat om een TN-paneel, wat ook de belachelijk lage reactietijd verklaard, maar ook wel zorgt voor ‘slechtere’ kijkhoeken. Nu zal je merendeel van de tijd natuurlijk recht voor de monitor zitten. Maar, mocht je een setup van meerdere monitoren op willen zetten, dan heeft de monitor een horizontale kijkhoek van 170-graden. Het scherm van de G2590FX kan overigens ook nog gekanteld worden, mocht dat een prettigere kijkhoek opleveren.

Ik gaf het eerder ook al aan, het gaat om een 144Hz panel, wat betekend dat het scherm in principe 144 beelden per seconde kan tonen. Nu is het misschien de vraag of je dit altijd haalt, wat in sommige gevallen zou kunnen leiden tot een schokkerig beeld. AMD FreeSync is naast het welbekende GSync een van de mogelijke oplossingen. De eerstgenoemde zit in de monitor, en laat het beeldscherm schalen naar het maximale aantal FPS die de videokaart als output heeft. FreeSync heeft echter een bepaalde range waartussen het werkt, en helaas heeft AOC geen woord losgelaten over welke range de G2590FX ondersteund.

Beschikbaarheid

De AOC G2590FX is per direct verkrijgbaar bij verschillende elektronicazaken voor een adviesprijs van €249. Momenteel lijkt de beschikbaarheid erg beperkt, maar de verwachting is dat dit in de komende weken zal gaan veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business