Nieuws

Qualcomm XR1 is eerste VR-chip van het bedrijf

Qualcomm legt zich sterker toe op de markt van virtual en augmented reality met de lancering van een processor die specifiek gebouwd is voor de technologie.

De Qualcomm XR1 is speciaal gebouwd voor virtual en augemented reality-toestellen. De ARM-chip bevat geavanceerde software ter ondersteuning van VR en AR en heeft ook een AI engine aan boord om slimme algoritmes te draaien. “Deze engine voorziet klanten van de mogelijkheid om AI-data te verwerken en om krachtige en energie-efficiënte computervisie-algoritmes te draaien die kunnen helpen bij belangrijke AR-aspecten zoals het voorspellen van posities, het identificeren van objecten en verder,” zo verklaart het bedrijf.

Budgetvriendelijk

Qualcomm’s mobiele processors bevatten sinds enkele jaren onderdelen die zich focussen op VR-capaciteit, maar de XR1 is de eerste chip in de portfolio van het bedrijf die specifiek gebouwd is voor VR-hardware.

De processor is voornamelijk gericht op gebruik bij instapmodellen en “simpele” headsets, zo weet The Verge. De chip ondersteunt een 4K-resolutie aan 60 fps, maar kan geen bewegingen in een ruimte tracken zoals de HTC Vive. Qualcomm stelt zelfs dat de Snapdragon 845, zijn krachtigste smartphone-chip, nog altijd de krachtigste optie is voor AR en VR in zijn line-up.

De XR1 mikt op de lagere prijsklasse van headsets, en zou de prijzen voor dergelijke toestellen kunnen drukken. Qualcomm heeft overeenkomsten gesloten met Vive, Vuzix en Picoare om producten met de XR1 te ontwikkelen. Deze zouden eind 2018, begin 2019 op de markt komen.

arbusinessontspanningprocessorsqualcommqualcomm xr1vr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals