Nvidia onthult krachtige cloud voor AI en supercomputers

De Nvidia HGX-2 is een enorm krachtige cloudserver gebouwd om veeleisende taken in High Performance Computing en AI aan te kunnen.

 

De HGX-2 is gericht op de veelverbruikers in computerkracht: de cloudserver van Nvidia is krachtig genoeg om zware machine learning-algoritmes en High Performance Computing uit te voeren in de cloud.

 

Nvidia HGX-2

 

De server kan maximum 2 petaFLOPS halen bij lage accuraatheid: een enorm hoge snelheid voor een cloudserver, maar klein bier in vergelijking met de krachtigste supercomputers in de wereld. Nvidia combineerde voor de bouw van de HGX-2 16 Tesla V100 GPU’s. Die zijn met elkaar verbonden via 12 Nvidia NVSwitches, die dataverkeer tot 300 gigabytes per seconde toelaten. De fabrikant voorziet ook 512 GB aan RAM-geheugen. De hardware-opstelling maakt dat de HGX-2 in snelheid verdubbelt ten opzichte van zijn voorganger HGX-1, die vorig jaar op de markt kwam.

 

Nvidia stelt dat de combo van 16 GPU’s genoeg kracht heeft om 300 dual CPU-servers te vervangen, wat datacenters een besparing oplevert in ruimte en energieverbruik. Verder wijst Nvidia ook op geüniformiseerde architectuur die zowel AI- als HPC-taken kan draaien als een belangrijk pluspunt. “Of het nu AI of HPC-simulaties zijn, de volledige bandbreedte van taken is nu mogelijk op één enkel platform,” zo stelt Paresh Kharya, Marketing manager bij Nvidia.

 

De HGX-2 is niet meteen een product dat je eenvoudig als bedrijf kan aankopen. De server zal exclusief verkocht worden aan resellers, die de servers voornamelijk zullen aanbieden aan datacenters en cloudoperators.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business