In 2017 werden er voor het eerst minder smartphones verkocht

Uit een nieuw rapport over trends van het internet van 2017 blijkt nu dat de smartphoneverkopen, al is het maar een kleine daling, gedaald zijn in 2017 YoY.

De smartphone wordt wereldwijd steeds meer gebruikt, en het wordt tegenwoordig bijna moeilijk om zonder smartphones te leven. Er worden dan ook enorme aantallen verkocht, en dit aantal bleef stegen, tot de smartphonemarkt, zo blijkt nu, in 2017 een daling in verkopen heeft meegemaakt.

Minder smartphones

In een jaarrapport over de laatste trends op het internet van Mary Meekers wijst op deze daling in smartphoneverkopen. IDC, een bureau welke tevens marktonderzoek doet binnen de smartphonemarkt, wees in februari al op een daling in verkopen.

In totaal wordt er over een daling in verkopen van 0,5% gesproken, terwijl er in 2016 nog sprake was van een stijging van 2% YoY. In verhouding blijft dit een kleine groei met bijvoorbeeld 2010 waar er een stijging was van ruim 70%. Natuurlijk moet dit wel in verhouding worden gezien, met de enorme aantallen smartphones wordt het enorm moeilijk om nog te kunnen stijgen in verkoopaantallen.

Het lijkt er echter op dat niet enkel smartphoneverkopen dalen. Het rapport spreekt ook over een kleinere groei in het aantal internetgebruikers. In 2016 lag deze groei nog op 12%, waar deze in 2017 was afgezwakt naar 7%. De mensen die gebruik maken van het internet doen dit wel ontzettend veel, gemiddeld zo’n 5.9 uur per dag.

Specificaties

Er zijn echter natuurlijk ook andere redenen waarom smartphoneverkopen dalen. De vernieuwingen bij smartphones lijken steeds kleiner te worden, wat op zijn beurt er weer voor zorgt dat consumenten niet geïnteresseerd zijn in een nieuwe telefoon. Daarnaast lijkt de tweedehands-markt steeds meer consumenten aan te trekken, wat de totale smartphoneverkopen nog verder drukt.

Als je deze trend in smartphoneontwikkelingen door zou trekken kan je al de verwachting scheppen dat in 2018 eenzelfde daling zal plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business