Ook Google Photos heeft nu een Progressive Web App

Google is de afgelopen jaren hard aan het werk om betere ondersteuning te brengen voor low-end smartphones. Een van deze oplossingen is onder andere de Progressive Web App voor in Google Chrome.

Niet alle telefoons komen met een Qualcomm Snapdragon 845 aan boord. Sterker nog, de meeste toestellen die wereldwijd verkocht worden, zijn budget-toestellen. Daarbij praat je dan over toestellen waarbij de verkoopprijs onder de €200 ligt. Voor deze prijs is het simpelweg lastig om hele krachtige hardware voor de consument op de markt te brengen. Google heeft daar al jaren een oplossing voor, de Progressive Web App.

Progressive Web App

Progressive Web App’s liggen in samenhang met Android Go, Google’s software voor low-end smartphones. Het bedrijf onthuld daarvoor ook verschillende kleine applicaties die zo min mogelijk rekenkracht vereisten van de telefoons. Zo kwam Google in december met de Google Maps Android Go app, welke snel werd achtervolgd door een nieuwe Progressive Web App.

Google is nu met hetzelfde bezig geweest voor Google Photos. Door het bezoeken van de Google Photos website via je smartphone kom je op de Progressive Web App. Wel is er een voorwaarde aan verbonden, je moet Google Chrome gebruiken.

Google Photos

Waar de Google Photos app voor op de smartphone inmiddels best rijkelijk is uitgevoerd met functies, blijft de Google Photos PWA behoorlijk achter. Momenteel is er bijvoorbeeld nog geen ondersteuning voor notificaties, en ook kan er niet offline mee gewerkt worden. Dit zegt echter natuurlijk niks voor de toekomst, Google kan immers met gemak nieuwe functies blijven toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business