Intel lanceert nieuwe Core i7-8086K processor op Computex

Intel heeft tijdens Computex een aantal nieuwe producten gelanceerd. Waaronder een nieuwe processor waarmee 40 jaar van het x86 platform wordt gevierd.

Computex is vandaag officieel van start gegaan in Taipei, al zijn er de afgelopen dagen al verschillende aankondigingen gedaan. Intel is dinsdagochtend het podium opgestapt om een aantal nieuwe producten te lanceren. Waaronder – zoals de verwachting eerder al lag – de nieuwe Intel Core i7-8086K processor.

Core i7-8086K

40 jaar geleden kwam Intel ook al met een 8086 processor op de markt, ver voordat de Core merknaam van Intel op de markt kwam. Het ligt in de genen van Intel om, na een bepaald jubileum, een Anniversary Edition uit te brengen van een processor. In dit geval heeft Intel na 40 jaar dus een eerbetoon aan de toentertijd high-end 8086 processor.

Alhoewel we praten over een jubileum van een processor van 40 jaar terug, zijn de specificaties van deze processor natuurlijk wel up-to-date. De Intel Core i7-8086K maakt gebruik van het nieuwste 14nm Coffee-Lake procedé. Kijken we naar de basisfrequentie, dan ligt deze opvallend genoeg 300Mhz hoger dan bij de Intel Core i7-8700K, verder is turbo ingesteld op maximaal 5Ghz. Andere specificaties van de 8700K komen wel overeen. Zo heeft de processor tevens 6 cores, met Hyperthreading. Daarnaast ligt het TDP van de processor – net zoals bij de 8700K – op 95W.

Prijzen

Intel geeft aan dat de Core i7-8086K vanaf 8 juni beschikbaar zal zijn. Dit is tevens een verwijzing naar de oudere 8086 processor welke tevens op 8 juni werd gelanceerd. Qua prijzen wilt Intel geen informatie vrijgeven.

Wel lijkt een loterij van Intel enige informatie weg te geven. Het bedrijf geeft in de details van de loterij namelijk aan dat de processor een waarde heeft van $425. Of dit uiteindelijk ook de prijs zal zijn, blijft afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business