Lian Li verrast de markt met verschillende RGB-voedingskabels

Andere jaren waren componenten zoals videokaarten en fans volop RGB-verlichting meekregen. 2018 lijkt echter het jaar te worden waarin alles RGB-verlichting krijgt.

De computerwereld krijgt tegenwoordig steeds meer RGB over zich heen. Kijk je bij de ‘standaard computers’ van de grote merken zoals HP en Dell dan valt er niks op. Ga je echter zelf een computer samenstellen, dan ontkom je er niet aan. Bijna alle moederborden – zelfs de goedkopere B en H-series van respectievelijk AMD en Intel – bevatten al RGB. Lian Li vond dit blijkbaar niet goed genoeg, en komt zeer binnenkort met voedingskabels op de markt welke RGB-verlichting bevatten.

Voedingskabels

Tot nu toe lieten fabrikanten de voedingskabels en voedingen met rust. Echter kwamen verschillende fabrikanten, zoals Thermaltake, eerder al op de markt met RGB-voedingen. Kabels kunnen hier (natuurlijk…) niet op achterblijven, zo vond Lian Li.

©Lian Li

Het bedrijf werkt echter met een speciale constructie waarmee de RGB-verlichting werkt. Het zijn namelijk niet de voedingskabels zelf die licht geven. Lian Li koppelt de kabels samen met fiberdraden, welke op zijn beurt licht geven. Echter, als je de kabels inbouwt is dit niet te onderscheiden van elkaar door de heldere RGB-verlichting.

Verkoop klaar

Als kabels eenmaal verkoop klaar zijn moeten ze verkocht worden als een volledige set. Hiermee wordt bedoeld ten minste een 24-pins voedingskabel, een 8-pin CPU kabel en mogelijk ook 8-pins PCIe kabels. Wat het bedrijf de komende tijd precies op de markt gaat brengen blijft vooralsnog onbekend. Aanvankelijk lijkt er een 24-pins voedingskabel op de markt te komen welke tussen de €25-50 euro gaat kosten. Mocht je dus zitten te wachten op deze kabels, dan mag er een behoorlijke duit geld voor worden neergelegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business