Nieuws

Nvidia stelt nieuwe generatie grafische kaarten uit (tot volgende maand)

Nvidia kondigt geen nieuwe generatie aan grafische kaarten aan op Computex en slaat daarbij de geruchten deels de kop in.

De release van de volgende generatie aan grafische kaarten is nog ver weg. Dat meldt de Nvidia-CEO Jensen Huang op Computex. “Het zal nog lang duren, ik nodig je uit en er zal een lunch zijn.”

UFD Tech volgde de keynote-presentatie op Computex en uit de video die even later op YouTube verscheen, blijkt dat Nvidia geen concrete plannen heeft om nieuwe grafische kaarten te lanceren. Die informatie staat haaks op de geruchten die de laatste weken de ronde doen over een mogelijke aankondiging in juli en augustus.

De Nvidia GeForce GTX 1000-serie werd twee jaar geleden geïntroduceerd met een presentatie over de grafische capaciteiten van de Nvidia GeForce GTX 1080 en het kleine broertje, de Nvidia GeForce GTX 1070. De voorgangers van deze kaarten verschenen in 2014 op de markt. Hoog tijd dus voor een nieuwe generatie aan grafische kaarten.

Nvidia kondigt echter nooit maanden van tevoren een nieuwe generatie aan grafische kaarten aan. Het technologiebedrijf vertelt ons telkens pas iets over de aankomende beeldkaarten wanneer deze in de loop van die week beschikbaar zijn. De uitspraken van Nvidia-CEO Jensen Huang moet je dus met een korrel zout nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business