Uber brengt fietsverhuurplatform Jump naar Europa

Uber heeft al jaren een dienst waarbij autoritten voor een relatief beperkte prijs aangeboden worden. Hetzelfde bedrijf komt nu ook met een dienst waarbij in grote steden elektrische fietsen gehuurd kunnen worden.

Uber staat al jaren bekend als platform waarmee je met gemak een taxi kan huren, welke op een iets andere manier functioneert dan andere taximaatschappijen. Sinds kort heeft het bedrijf in de Verenigde Staten een platform waar mensen voor korte duur een fiets kunnen huren. Dit platform, Jump, komt nu ook naar Europa.

Jump

Het bedrijf is inmiddels in de Verenigde Staten uitgerold, en biedt daar al de elektrische fietsen in grotere steden. Door middel van elektrische fietsen aan te bieden hopen deze bedrijven de grote drukte van de stad tegen te gaan, al blijft het nog maar de vraag of dit het probleem gaat oplossen. Uber is namelijk van plan het platform naar Berlijn te brengen, een stad waar inmiddels al 8 verschillende diensten aanwezig zijn. Deze 8 diensten zijn momenteel al goed voor meer dan 18.000 fietsen die via zulke platforms verhuurd worden. Al deze diensten zorgen voor een behoorlijke rotzooi in de stad, met fietsen die op verschillende plekken worden neergegooid zonder ze netjes weg te zetten.

[related_article id=”224547″]

Met Jump erbij kan er verwacht worden dat dit aantal snel boven de 20.000 stuks gaat verrijzen, in een markt met enorm veel concurrentie. Of dit een goede stap is voor Uber kan tevens over gediscussieerd worden, het bedrijf heeft immers genoeg conflicten in Europa. Zo heeft Uber in Nederland grote problemen ondervonden met UberPop welke door de rechter als illegaal veroordeeld werd. In Londen heeft de transportautoriteit Uber volledig verboden om te opereren, het bedrijf zou immers geen aangifte doen voor overtredingen van de wet door haar bestuurders.

Uber Green

Het heeft echter niet enkel negatieve kanten, zo is Uber ook druk bezig met de vergroening van de operatie. Zo heeft het bedrijf laten weten dat het later dit jaar naar Europa zal komen met Uber Green, een vloot van elektrische auto’s. Tevens is het platform ‘Jump’ onderdeel van haar groene strategie, hierdoor worden er immers steeds minder auto’s de weg op gestuurd. Het bedrijf hoopt met deze nieuwe strategie gebied terug te winnen door weer toegestaan te worden in verschillende landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business