Nieuws

Microsoft werkt aan eigen game-streamingdienst

Microsoft werkt aan een game-streamingdienst die "console gaming naar ieder apparaat moet brengen".

De technologiegigant Microsoft maakte tijdens zijn E3-presentatie bekend dat het bedrijf werkt aan een eigen game-streamingdienst. Het doel is “console gaming naar ieder apparaat brengen”. Dat vertelde Phil Spencer, het hoofd van de afdeling Gaming van Microsoft, in Los Angeles.

Voorlopig is het nog onduidelijk of de games vanuit de bedrijfsservers gestreamd worden naar een apparaat in je woonkamer, al dan niet met een abonnementsformule, of vanuit een apparaat in huis naar een mobiel apparaat.

Competitie

Microsoft is niet het enige bedrijf dat experimenteert met het streamen van games. Ook Nvidia biedt een game-streamingdienst aan: GeForce Now. Op een Nvidia Shield TV kan je met een abonnement games streamen en spelen op de console. Sony biedt een gelijkaardige service aan met PlayStation Now.

[related_article id=”225155″]

Recent sprong ook Valve op de kar en biedt een smartphone-app aan waarmee je een game van een computer in je wifi-netwerk probleemloos streamt naar een mobiel apparaat. Toch ervaart de ontwikkelaar van Steam problemen met de uitrol van de app op iOS-toestellen.

Meer details over de steamingdienst van Microsoft zijn niet beschikbaar. Een releasedatum is voorlopig ook nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business