BenQ lanceert nieuwe PhotoVue SW240 wide color gamut monitor

BenQ komt met een nieuwe monitor op de markt gericht op kleurechtheid, een front waar BenQ zich inmiddels als meerdere jaren op focust net als bijvoorbeeld de concurrentie bij Dell.

De markt van beeldschermen is druk bezet, en dit lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Veel bedrijven proberen daarom ook specifieke functionaliteiten in hun monitor te stoppen om boven de markt uit te springen. BenQ heeft het scherm ditmaal een wide color gamut scherm gegeven, uit welke fabriek het IPS scherm rolt maakte het bedrijf niet bekend.

Wide color gamut

De termen ‘wide color gamut’ klinken misschien enorm ingewikkeld. Het gaat hier echter om beeldschermen welke een breed spectrum aan kleuren bieden. Standaard monitoren voor consumenten bevatten een beeldscherm welke een kleiner kleurbereik heeft, veel consumenten zien immers het verschil niet. De monitoren met een breder kleurenspectrum hebben echter wel een grote markt, vooral in de wereld van fotografen en videobewerkers zijn ze geliefd. Door het grotere kleurenbereik bewerken deze groepen daardoor natuurgetrouwe beelden waardoor kleurcorrectie gemakkelijker is. Deze BenQ PhotoVue SW240 kan 99% van het Adobe RGB spectrum weergeven, net als 95% van het bredere DCI-P3 gamut.

Qua specificaties heeft de monitor een IPS paneel met een resolutie van 1920 x 1200, dus iets meer pixels in de hoogte vergeleken met Full-HD. Deze verhoging in resolutie komt door de beeldverhouding van 16:10. Aansluitingen zijn voldoende aanwezig met driemaal USB 3.0, een DP 1.2, een HDMI 1.4 en ten slotte zit er nog een DVI-DL aansluiting op de monitor.

Beschikbaarheid

De monitor is per direct te verkrijgen voor een bedrag van €489 euro inclusief btw. Mocht je de speciale verkapping, om bijvoorbeeld licht tegen te houden, willen kopen dan ben je nog €99 euro duurder uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business