Lenovo lanceert ThinkPad P52 met Intel Xeon processoren

Lenovo richt zich met de ThinkPad series zoals vanouds altijd op de zakelijke markt, bij deze ook geen uitzondering. Wel een uitzondering is de maximale opslagcapaciteit van 6TB.

Lenovo heeft vandaag een nieuwe laptop gelanceerd in haar zakelijke lijn van laptops, the ThinkPad’s. De nieuwe laptop valt wel binnen een andere categorie dan de gemiddelde zakelijke laptop – deze zijn namelijk het merendeel van de tijd relatief saai uitgerust. Snelheid en voldoende opslag staan dan ook voorop bij deze laptop.

Lenovo ThinkPad P52

De nieuwste telg van de zakelijke ThinkPad lijn is de P52. Een van de dingen die het meeste in het oog springt is de hoeveelheid opslag, de laptop bevat namelijk tot 6TB aan interne opslag en tot 128GB DDR4 RAM. De 6TB interne opslag is wel in de vorm van een HDD, het bedrijf zal verschillende opties met HDD’s en SSD’s beschikbaar hebben. Aan de kant van processoren biedt Lenovo enkel 8e generatie Intel Xeon processoren, en voor de GPU’s kan er gekozen worden voor een Nvidia Quadro P3200, een welbekende op de zakelijke markt.

De workstation bevat daarnaast meer dan voldoende aansluitingen, met drie ‘standaard’ USB-A-poorten, en tweemaal USB-C met Thunderbold. Ook is er een HDMI-aansluiting aanwezig net als een SD-kaartlezer. Het is een opvallende keuze dat Lenovo is gegaan voor HDMI over een veelgebruikte DisplayPort aansluiting in de zakelijke wereld.

Omdat het om een zakelijke laptop gaat kunnen de nodige biometrische authenticatiemogelijkheden niet ontbreken. De laptop bevat dan ook een vingerafdrukscanner en zoals we inmiddels gewend zijn een infraroodcamera voor Windows Hello.

Als laatste is het nog belangrijk om naar het beeldscherm te kijken, een 15.6-inch variant met ofwel een Full-HD- of 4K resolutie. Volgens Lenovo heeft het paneel een piekhelderheid van 400cd/m2 waardoor deze in de meeste situaties gemakkelijk af te lezen zou moeten zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

De laptop zal vanaf eind juni beschikbaar komen met een vooralsnog onbekende prijs. Al zal je met de duurste variant waarschijnlijk wel enkele duizenden euro’s verder zijn. Wat de minimale specificaties zijn is voor nu ook nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business