Het WK streamen in uw achtertuin is gemakkelijker met de Devolo Outdoor-adapter

De Devolo Outdoor-adapter is een van de eerste echte outdoor Wi-Fi adapters welke beschikbaar is. Wat heeft deze outdoor adapter echter te bieden voor de consument in zijn achtertuin?

Het WK is weer volop bezig, en zal voorlopig ook nog wel even voortduren. Devolo speelt in op het WK en heeft een nieuwe Outdoor-adapter aangekondigd. Voorheen was het moeilijk om in de achtertuin te kijken door een slomere Wi-Fi verbinding, en dat is wat Devolo hoopt op te lossen met het nieuwe product. Leuk voor België, want Nederland is niet eens aanwezig op het WK…

Devolo Outdoor-adapter

Qua specificaties valt op dat het eigenlijk geen enorm speciale Wi-Fi adapter is. De adapter beschikt namelijk ‘slechts’ over een maximale verbindingssnelheid van 500Mbps over een 802.11 N. Het was leuk geweest om 802.11 AC aanwezig te zien voor hogere snelheden, maar ook dit moet voldoende zijn voor de avonden in de tuin. Wat de adapter dan wel weer speciaal maakt is de gemakkelijke installatie. Allereerst steek je een Devolo Wi-Fi adapter bij de router in het stopcontact, verbonden met een Ethernet kabel. Vervolgens kan je buiten in elk stopcontact de Outdoor adapter steken, deze zal vervolgens gemakkelijk een Wi-Fi hotspot creëren om in de achtertuin te gebruiken.

De vraag blijft nu voor vele waarschijnlijk: wat maakt deze adapter nu een ‘Outdoor-adapter’? Devolo zegt zelf dat de adapter beschermd is tegen zware zomerse buien, en daarmee zou je hem in principe altijd buiten kunnen laten staan. De adapter heeft echter een IP65 rating, waarmee hij weliswaar waterbestendig is, maar hij is verre van IP68 waterbestendig zoals de meeste smartphones. Ons advies is dan ook om hem binnen te halen bij zware regenbuien. Dat voorkomt onnodige schade mocht de regenbui toch te ernstig zijn.

Beschikbaarheid

Het WK is natuurlijk al begonnen, zo moet ook Devolo gedacht hebben. Daarom is de Outdoor-adapter per direct beschikbaar bij de meeste elektronicawinkels voor een adviesprijs van €169,90. En voor wie hem aan gaat schaffen, geen zorgen. Ook na het WK werkt de adapter nog prima, dus ook als je in Nederland woont.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business