Nieuws

Digitale sleutel opent je auto vanop afstand

Wanneer je over de "juiste" auto beschikt, kan je al je smartphone als autosleutel gebruiken. Zo kunnen de trotse gebruikers van een Tesla Model 3 al hun auto vanop afstand openen met hun smartphone.

 

Er was tot voor kort wel nog geen gemeenschappelijke standaard voor die technologie, en dat bracht een aantal obstakels met zich mee. Zo was er geen garantie dat je smartphone toegang zou hebben als je van auto veranderde, of zelfs nog maar een nieuwer automodel aanschafte.

 

Digitale sleutel

 

Daar komt nu snel verandering in. Het “Car Connectivity Consortium” is een combinatie van verschillende grote smartphone- en automerken. Die hebben samen een Digital Key 1.0 Standaard ontwikkeld. Dat is een PDf-document van waaruit je een virtuele sleutel kan downloaden en waarmee je je auto kan openen en starten.

 

 

Gebruiksveiligheid

 

De technologie is voornamelijk toegespitst op de veiligheid van de gebruikers. Want wat als je de auto met je smartphone opent en er in die luttele seconden iemand met je wagen aan de haal gaat? Je autofabrikant gebruikt daarom een betrouwbaar systeem om je digitale sleutel door te sturen. Die sleutel geeft je dan door middel van korte afstands near field communicatietechnologie toegang tot je auto. Je kan je auto dus niet zomaar van thuis uit openen, want dat zou dieven net iets teveel marge geven.

 

 

“Schat, waar zijn mijn sleutels?”

 

Bedrijven als Apple, LG en Samsung zijn al aan boord, evenals BMW, Hyundai en Volkswagen. Het handigheidje zal een oplossing bieden voor eenieder die zijn autosleutels wel eens verliest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business