Nieuws

Netflix experimenteert met nieuwe abonnementsstructuur

Netflix test een nieuwe abonnementsoptie waarmee je in Ultra HD-kwaliteit met HDR-ondersteuning op vier toestellen tegelijkertijd naar films en series kijkt.

De streamingdienst Netflix introduceert een nieuwe abonnementsoptie die gebruikers voor 16,99 euro per maand toegang geeft tot films en series in Ultra HD-kwaliteit met ondersteuning voor High Dynamic Randge (HDR). De andere drie abonnementsformules blijven ongewijzigd.

In Europa krijgen sommige gebruikers de mogelijkheid om te opteren voor het Ultra-abonnement, toch is deze optie nog niet overal verkrijgbaar. In een gesprek met CNet bevestigt een woordvoerder van Netflix dat het bedrijf experimenteert met een vierde abonnementsformule in onder meer Italië en Duitsland.

Overzicht

Netflix biedt haar streamingdienst aan vanaf 7,99 euro per maand. Gebruikers kunnen kiezen tussen een Basic-, Standaard-, Premium- en nu dus ook Ultra-optie. Met Basic kijk je naar alle inhoud van de mediabibliotheek in lage kwaliteit en slechts op één scherm tegelijkertijd, met Standaard krijg je toegang tot HD-kwaliteit en twee schermen en Premium gaat nog een stap verder en biedt Ultra HD-kwaliteit en ondersteuning voor vier schermen. De nieuwe Ultra-optie is het beste dat Netflix kan aanbieden en biedt Ultra HD-kwaliteit met HDR-ondersteuning.

Voorlopig is er nog veel onduidelijkheid over de nieuwe prijsstructuur van de Netflix-abonnementen. Toch kan je nog altijd de eerste maand gratis kijken naar alle films en series in de mediabibliotheek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business