Google wijst je de weg naar de beste voetbalcafés

Omdat werkelijk ons hele land in de ban is van de voetbalgekte, wil Google daar handig op inspelen dankzij een update in Google My Business. Dat is een gratis tool voor bedrijven om sneller gevonden te worden.

 

 

Het nationale Belgische elftal gaat door naar de halve finale, en dat zullen we geweten hebben. Een schaarste aan grote TV-schermen lonkt, en vrijdagnacht weerklonk het getoeter van menig auto door de straten van België. Geen GAS-boetes, geen algemene verontwaardiging van de burgerij. Voor die ene keer mocht het.

 

Uitbaters van cafés en restaurants kunnen vanaf nu af aan via Google My Business aangeven of hun locatie geschikt is om de voetbalwedstrijden te bekijken. Gedurende het WK wordt dat kenmerk zelfs aangeduid als een key feature, aangeduid met het icoontje van een voetbal ernaast.

 

LGBTQ-vriendelijke cafeetjes 

 

Daarnaast kan je vanaf nu ook aangeven of een zaak zich LGBTQ-vriendelijk opstelt. Wereldwijd werden er daar al zo’n 190.000 vermeldingen van gemaakt. Google wil op die manier haar steentje bijdragen aan een inclusieve en aangename uitgaanssfeer voor iedereen.

 

Digitaal stadion 

 

Google heeft trouwens ook nog eens de locatie gedigitaliseerd waar onze rode duivels het in de halve finale tegen Frankrijk zullen opnemen. Het Sint-Petersburgstadion werd namelijk gedigitaliseerd voor een virtueel bezoek in Google Street View. Op die manier kunnen de ongeduldigen het stadion toch al op voorhand bezoeken. Die feature zal zeker zijn gading vinden, aangezien de extra fanvlucht richting Rusland van TuiFly werd afgelast door een gebrek aan voldoende tickets voor de wedstrijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business