Microsoft toont nieuwe iPad concurrent in de vorm van de Surface Go

Microsoft heeft inmiddels alweer een behoorlijke lijn aan Microsoft Surface producten, waaronder de huidige Surface en Surface Pro tablets. Nu komt de langverwachte Surface Go tablet ook op de markt.

Microsoft heeft inmiddels alweer een lange tijd de Surface lijn op de markt. Hier vallen zowel de Surface Book als de Surface tablets onder. Inmiddels heeft Microsoft een nieuwe tablet aangekondigd welke mogelijk het leven van de Apple iPad moeilijk moet gaan maken, de Surface Go. Kan deze tablet het leven van menig iPad zuur maken met een volledige variant van Windows?

Specificaties

Daar kunnen wij – zonder de tablet uitgebreid te hebben getest – natuurlijk geen goed antwoord op geven. Wel nemen we een kijkje bij de specificaties om een duidelijk beeld te krijgen van de interne hardware. De tablet heeft een 10-inch IPS-beeldscherm met een 1800 x 1200 resolutie – veroorzaakt door de ‘vreemde’ beeldschermverhouding anno 2018 van 2:3.

Kijken we verder naar de specsheet dan zien we een Intel Pentium Gold processor, de 4415Y om precies te zijn. Deze is gekoppeld aan ofwel 4- of 8 GB RAM, dit is afhankelijk van de gekozen hoeveelheid opslag. Vooralsnog lijkt deze behoorlijk beperkt met de keuze uit 64 GB eMMC geheugen, of een 128 GB SSD.

Qua aansluitingen is de tablet behoorlijk beperkt. De Surface Go heeft namelijk maar een USB-C poort en een MicroSD slot, daarmee ontkom je dus niet aan de nodige dongles bij de aanschaf van deze tablet. Wat wel een goede keuze is van Microsoft is de aankondiging van een LTE-model. Steeds meer apparaten moeten verbonden zijn, en zo dus ook tablets.

Daarbij komt nog dat deze tablet draait op Windows 10, de S-variant welteverstaan. Daarmee lijkt de processorkracht van de Pentium wat tegen te vallen, al is het moeilijk om te zeggen hoe deze tablet daadwerkelijk zal presteren. Mocht een gebruiker dit willen – de tablet is ook (gratis) om te zetten naar een volledige variant van Windows 10.

Accessoires

Een Microsoft Surface staat of valt zonder accessoires. Een toetsenbord komt bij de tablets immers niet standaard meegeleverd. In dit geval kost het toetsenbord 99- of 129 dollar, afhankelijk van de keuze in materiaal. Verder is er nog een Microsoft Pen beschikbaar voor 99 dollar, evenals een Microsoft Mobile Mouse voor 34.99 dollar.

Kijken we verder naar de algehele prijzen van de Surface dan beginnen deze bij 399 dollar. Voor dat bedrag krijg je het 64 GB model met 4 GB RAM. Voor 150 dollar extra, in totaal dus 549 dollar, krijg je 8 GB RAM en een 128GB SSD. Beide modellen zijn vanaf vandaag te bestellen in België en Nederland en zullen vanaf 2 augustus uitgeleverd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business